Începe "Gala filmului poliţist românesc"

Direcţia Informare şi Relaţii Publice a Ministerului Afacerilor Interne organizează, începând cu data de 23 martie, un eveniment în premieră, intitulat „Gala filmului poliţist românesc”.

Deschiderea Galei va avea loc vineri, 22 martie a.c., începând cu ora 14.00, la Centrul Cultural al M.A.I. – Sala Nichita Stănescu, în cadrul unui eveniment la care vor participa reprezentanţi ai conducerii Ministerului Afacerilor Interne, actori, regizori, parteneri şi susţinători ai Galei, precum şi jurnalişti.

Pe parcursul a 10 săptămâni, în fiecare sâmbătă, de la ora 17.00, vor fi difuzate publicului larg, în regim gratuit, filme poliţiste de referinţă din cinematografia românească, după cum urmează:

23 martie – Reconstituirea, 1969, regia Lucian Pintilie
30 martie – BD – în acţiune, 1970, regia Mircea Drăgan
6 aprilie – Ultimul cartuş, 1973, regia Sergiu Nicolaescu
13 aprilie – Oul de cuc, 2010, regia Ioan Cărmăzan
20 aprilie – BD – în alertă, 1970, regia Mircea Drăgan
27 aprilie – Poliţist, adjectiv, 2009, regia Corneliu Porumboiu
11 mai – Un comisar acuză, 1974, regia Sergiu Nicolaescu
18 mai – BD – La munte şi la mare, 1971, regia Mircea Drăgan
25 mai – Revanşa, 1978, regia Sergiu Nicolaescu
1 iunie – Acţiunea Zuzuc, 1983, regia Gheorghe Naghi

Gala Filmului Polițist Românesc este organizată ca un eveniment de relații publice, având ca scop promovarea filmului polițist românesc. Pe parcursul Galei vor fi organizate două premieri:

În prima etapă, martie-iunie, vor fi premiate cele mai bune materiale TV  (emisiuni, reportaje, documentare, seriale, etc.) referitoare la problematici ale Ministerului Afacerilor Interne sau activitatea angajaților acestuia– polițiști, pompieri, jandarmi, polițiști de frontieră, etc. În această secțiune pot participa și materialele TV de investigații judiciare. Televiziunile care au realizat astfel de materiale se pot înscrie, prin transmiterea unui astfel de reportaj/documentar sau emisiune, până la data de 30 martie a.c., pe format DVD, la adresa: Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne, Bucureşti, strada Mihai Vodă nr. 17, sector 5, cu menţiunea pentru Gala Filmului Poliţist Românesc.

În sesiunea din toamnă vor fi premiate scurt-metraje de profil polițienesc realizate de studenți ai facultăților de cinematografie și regie ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.