Europa are peste 400 de milioane de utilizatori de internet

Peste 400 de milioane de europeni sunt utilizatori de internet, aceștia petrecând lunar 27 de ore navigând.

 Austriecii petrec cel mai puțin timp pe internet, circa 14 ore, iar britanicii cel mai mult, peste 37 de ore.

Principala activitate a internauților din Europa sunt rețelele de socializare, petrecând circa 6,7 ore pe aceste site-uri. Facebook are peste 270 milioane de vizitatori unici/lună în Europa, site-urile aparținând Google avînd traficul cel mai mare, de 375 milioane vizitatori.

În ceea ce privește media de vârstă, Turcia are cei mai tineri internauți, Germania fiind la polul opus, reiese dintr-un studiu făcut în 18 țări din Europa de compania de cercetare ComScore.

408 milioane de persone intră pe internet de pe un desktop, Rusia având cei mai mulți utilizatori, 61 de milioane. Marea Britanie, Irlanda și Rusia sunt țările unde smartphone-ul are o proporție de peste 20%, în timp ce în Turcia, Polonia și Portugalia, telefonul mobil este folosit de sub 5% dintre internauți, iar PC-ul de peste 90%.

Turcia are cei mai tineri useri, peste o treime având sub 24 de ani și doar 5% având peste 55 de ani. În schimb, în Germania, numai 16% dintre internauți au sub 24 de ani, iar un sfert au peste 55 de ani.

Cele mai folosite smartphone-uri folosite în cele mai mari 5 țări din UE (Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie) aparțin Samsung (cu 32% dintre internauți), Apple (21%), Nokia (16%), HTC (9%) și RIM (7%), 241 de utilizatori utilizând internetul pe telefonul mobil.

Raportul 2013 Europe Digital Future in Focus cuprinde 18 țări, printre care și Rusia și Turcia, și se referă la date din luna decembrie 2012. România nu a fost inclusă în acest studiu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.