Andreea Paul: Guvernul USL dictează prețul gazului

Deputatul PDL, Andreea Paul, a semnat următoarea declaraţie de presă referitoare la criza gazului:

„PDL acuza cinismul și nerușinarea guvernului Ponta în distrugerea economiei, cu efecte directe asupra oamenilor, sărăcie programată și sigură.

Ponta nu poate mai mult. În fiecare zi se plagiază pe el însuși ca o mașinărie defectă. Fără pic de viziune economică, are doar telegenie în formă agravantă. Nu este de râs, este tragic: Ponta umblă prin televiziuni cu promisiunea vopsită.

Ce ne așteaptă? Criza gazului. Cu implicații penale. România este pe punctul de a pierde ireversibil industrii strategice din cauza facturilor necontrolate la energie.

Ponta, alături de ministrul fără idei și energie, delegat tocmai pentru energie, Constantin Niță, vrea deschiderea unui sediu Romgaz în București și splitarea Transgazului și Romgazului din Mediaș în două.

1. Un nou sediu Romgaz înseamnă simplu: cheltuieli, chirii, angajarea de personal. Să traducem: licitații publice și angajări pentru propria mafie înfometată. Despărțirea birocrației în două înseamnă: cheltuieli, chirii, noi angajări politicianiste.

2. Aceste mișcări nu fac decât să scumpească gazul. Încă o scumpire esențială ce se reflectă în toate produsele principale și care se adaugă la recentele creșteri de prețuri.

În timp ce în Ungaria sau Bulgaria prețurile scad, sub guvernarea USL factura la gaze s-a scumpit cu 5% în casele oamenilor și cu peste 21% la consumatorii industriali.

Asaltul la baionetă al USL nu se încheie aici: vom avea gaze mai scumpe cu încă 5% la 1 iulie, la care se adaugă alte 3% la 1 octombrie în acest an în casele noastre.

În cazul firmelor, prețurile la gaz vor crește mai repede: cu 8% de la 1 iulie și cu încă 2% de la 1 octombrie. Industria românească este pusă la pământ. Consecințele sunt devastatoare. Trei giganți industriali – peste 25.000 angajați direct și 10% din exporturi – sunt în pericol, dar nici celor mai mici producători nu le merge mai bine.
Interagro, cel mai mare consumator de gaze, anunță concedieri masive fără plată și în perspectivă apropiată închiderea unităților de producție.
Arcelor Mittal, al doilea cel mai mare consumator de energie, trimite acum 600 de oameni acasă prin scheme voluntare de concediere și discută despre sistarea completă a producției în România.
Dacia, cel mai mare exportator român, discută despre relocarea sa în Maroc.

3. Anunțurile Premierului și ale ministrului delegat pentru energie că pregătesc un nou sediu ‘secundar’ pentru Romgaz în București mai înseamnă ceva: bătălia mascată din interiorul USL pentru regionalizare. PSD încearcă să reducă importanța economică a Sibiului, concurentul direct al Brașovului pentru stabilirea capitalei.

Așadar: nu știu să conducă, așa că dezbină!

4. Momentul ales și modul în care a fost gestionată problema mutării sediului Transgaz și Romgaz de către Guvern în ultimele zile, bâlbele și scandalul mediatic pentru un ciolănaș, pun în pericol listarea celor 15 procente din Transgaz la bursă. Ori există un interes pentru scăderea valorii acestei mari companii, ori din incompetență crasă acesta va fi rezultatul. Vineri, într-o singură zi, acțiunile Transgaz au scăzut cu 2,44%.

Ce contează poporul, banii noștri și locurile de munca? Noi plătim nota de plată a acestor mișcări fără discernământ ale guvernului mincinos, bâlbâit, a acestei majorități toxice.

Care este realitatea României lui Ponta? Taxe, sărăcie, economie sufocată și cheltuială nesăbuită a banului public.

Care este finalul acestui drum? Haos original românesc în plină criză economică globală.

Ajunge, domnule Ponta, ești premierul României nu vedetă de televiziune.

În consecință, PDL îi cere premierului Ponta demiterea miniștrilor-faliment și insolvența: Niță, Vosganian, Chițoiu, Voinea. Dacă frica nu-l lasă, Ponta răspunde personal. PDL va pune presiune în continuare pe guvern pentru salvarea economiei”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.