Andreea Paul: Nicio diferență între Ponta și Năstase

„Ponta nu păcăleşte pe nimeni. Brusc o „bezea economică” a Guvernului Ponta aruncată PDL. Nu de PDL îi pasă, ci de adevărurile spuse de PDL despre un guvern care se sufocă. Economia este principala victimă, cu locurile sale de muncă tot mai puține și cu puterea de cumpărare a românilor în scădere. În prima jumătate a acestui an, guvernul USL nu a încasat 6,5 miliarde lei din ceea ce ar fi trebuit la veniturile bugetare” – Andreea PAUL, Prim-vicepresedinta PDL.

„Nimic nu durează la nesfârşit, nici măcar prostirea electoratului. Ponta nu a recunoscut taxele pe care el însuși le-a crescut și introdus. A primit în schimb 28 de palme, pardon, de taxe aplicate în plus doar în prima jumătate a acestui an de guvernul USL. Unde sunt televiziunile să reia declarațiile sale mincinoase și să le alăture listei de 28 de taxe noi și impozite majorate?

Starea USL este clinică: taxe şi impozite – unica soluţie de supravieţuire, semn al incompetenţei, al fricii de decizie, pe lângă numirea de penali și incompatibili pe bandă rulantă în cel mai „murdar„ guvern din istoria României.

Premierul-Televiziune n-are viziune. Ponta este atât de slab încât aşteaptă jurnaliştii să-l facă vedetă. El spune că vrea discuții cu PDL într-un alt joc pur de imagine, dar își trimite neprofesioniștii în spațiul public să critice măsurile economice de relansare economică propuse de PDL: cota unică de 12%, salariul minim pe economie de 1000 lei, diminuarea poverii fiscale pe muncă la angajator cu 5 puncte procentuale și scutirea de impozit a profitului reinvestit. Proiectul de lege e depus în Parlament din prima sesiune a acestui an.

Nicio diferență între Ponta și Năstase. Bogați și socialiști. Fără soluții pentru săraci și pentru șomeri. Amândoi iubesc taxele și evaziunea mai mult decât dezvoltarea și hărnicia. Acum zece ani Năstase spunea că bugetul public nu poate suporta cota unica de 16%. Am dovedit contrariul prin fapte în 2005 și am oxigenat economia cu cea mai curajoasă măsura de dreapta din ultimele două decenii. Azi, Ponta spune exact același lucru despre cota unică de 12%, însoțită de un pachet de măsuri bine croite pentru relansare economică, susținută de PDL. A uitat să se uite peste gard, la bulgari, să vadă cum funcționează o economie cu cota de 10% introdusă de unul dintre cei mai buni miniștri de finanțe ai Europei, pe care Ponta nu-i are în propriul său guvern. PDL va dovedi din nou că are dreptate.

Politica USL de creștere a taxelor nu duce la dezvoltare, investiții, locuri de muncă, salarii sau pensii mai mari.” (Andreea PAUL, Prim-vicepresedinta PDL, Deputat de Tara Oasului, Satu Mare, Lector univ. dr. la Facultatea de Relatii Economice Internationale, ASE).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.