Andreea Paul: Sărăcia NU SCADE cu cele 30 de taxe noi și impozite majorate ale USL

Deputatul PDL, Andreea Paul, a semnat următoarea declaraţie de presă referitoare la creșterea pensiile și salariile:
Cum să creștem pensiile și salariile cu 100 lei/lună cu un efort mic, fără a crește taxele, sau cu 200 lei/lună cu un efort nu prea mare? România este o țară în suferință. Sărăcia e mare. Asta doare. Sărăcia nu scade cu cele 30 de taxe noi și impozite majorate ale USL, nici cu 3-4% creșteri la pensii sau la salarii când știi că prețurile s-au dus mult mai mult în sus. Sărăcia scade dacă lupți cu evaziunea fiscală în creștere galopantă azi și absorbi corect banii europeni.

Mă raportez azi doar la sursa creșterii interne a salariilor și pensiilor din evaziune:

a. Dacă guvernul, indiferent de culoarea lui politică, ar face un efort mic, am putea crește cu 100 lei/luna acum fiecare pensie și salariile profesorilor, medicilor, asistentelor, ale tuturor bugetarilor.

b. Dacă guvernul ar face un efort mediu, am putea crește pensiile și salariile acum cu 200 lei/lună.

c. Dacă guvernul ar face un efort mare, salariile și pensiile ar crește cu 300 lei/lună.

d. Dacă guvernul ar face imposibilul, salariile și pensiile ar crește acum cu peste 400 lei/lună, adică cu circa 100 euro/lună. Cum?
Doar prin mai buna colectare a TVA-ului evazionat astăzi, care se ridică la circa 10 miliarde euro anual. Și nu vorbesc deloc aici despre alte forme de evaziune fiscală sau din muncă. Găsiți detaliile calculelor aici: http://www.andreeapaul.ro/blog/2013/10/aritmetica-statului-infractor-sau…. Ne-ar ajunge și pentru investiții în construcția a peste 300 de km de autostradă în fiecare an.

Puterea politică se lasă însă prea greu înlocuită cu puterea competenței și a integrității. Dar și competența evită să se atașeze mediocrității. Pentru că cei care își fac treaba bine în lupta cu corupția sunt catalogați de Premierul Ponta și alții de seama lui la putere drept ‘paria’, așa cum s-a întâmplat în cazul procurorului Papici. În opoziție echivalentul e: ‘e naiv’, ‘nu se pricepe la politică’, ‘e obraznic’ etc.

Așadar, am nevoie de oameni curajoși în echipa mea de voluntari, nu doar de soluțiile elitelor, ci și de soluțiile românilor excepționali de care nimeni nu vorbește. Am nevoie de cei care au drag de muncă, au drag de industria și serviciile românești. Am nevoie de cei care înțeleg că neplata taxelor duce la creșterea lor, la sărăcie, la sisteme prost plătite în educație și sănătate, la subdezvoltare.

Pentru ce am nevoie de voluntari? Pentru Ministerul Economiei din Guvernul Alternativă al PDL. Pentru viitorul României. Pentru noi și pentru copiii și tinerii noștri.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.