CINE MAI PARIAZĂ PE CRIN ANTONESCU ÎN PSD – Stelian TĂNASE

Nu știu pe praful ăsta din ultimele două trei săptamîni, în atmosfera asta de scandal hot și insurgență, dacă se mai gîndește cineva și la politică. Adică la dezbateri, dialog, negociere, compromis. Lumea s-a aprins tare de tot de la Roșia Montană și gazele de șist, o vreme și ptr cîini. În legătură cu aceste chestii, lumea s-a mai întrebat cine s-a mînjit cu bani negri și mulți. Că mai avea si ingeri în viața politică, dacă nu știați – dne și dni imaculați. E și chestiunea cu amestecul rușilor și ungurilor, care mereu toarnă gaz peste foc .

Mă mir, pentru ca pînă nu demult marea intrebare era – cine va totuși candidatul USL la președintie. Toate jurnalele au  scris despre asta. Tema a fost confiscată de talkshow-uri, de editorialiști, de ghicitoare în cărți, astroloage  și de clarvăzătoare, de agentiile de pariuri. Sigur – ca la școala – s-a pariat întîi pe intrebarea de baraj, de totul sau nimic- dacă USL va supraviețui pină în noiembrie  2014. Altfel spus este un joc pronosport de 1,x,2.

În acest weekend tam-nesam, din senin, ca un apropo nevinovat, trei spikeri au ieșit la tribună să ne comunice părerile lor avizate pe acest subiect sensibil. Să-i auzim. Încep cu Liviu Dragnea vicepremier, nr 2 in PSD; funcții înalte, se crede îndeobște că știe ce vorbește. El a spus la DIGI 24, citez

“Există o dorință firească în acest partid, care este prezentă din 2005, după ce Adrian Năstase a pierdut alegerile nedrept, ca PSD să propună un candidat care să câștige alegerile prezidențiale. Este o dorință care există în sufletul fiecărui pesedist…” Apoi a făcut o juma de pas înapoi, ca să nu îi supere pe liberali, și a continuat ” Dar faptul că am adoptat o hotărâre în congres, să susținem un candidat PNL, este o decizie pe care PSD o respectă. Dar fiecare pesedist poartă în suflet dorința ca președintele să fie candidat al PSD”. Ce nu ne spune Dragnea este că votul din aprile 2012 – cînd s-a hotărît că Antonescu va candida ptr Cotroceni, la congresele USL, PSD, PNL PC – nu valorează nimic. A fost  o mutare de propagandă, ptr mobilizarea rîndurilor proprii înainte alegerile locale și parlamentare. Decizia finală de va lua în PSD după alegerile europarlamentare.

Ce zice Sorin Oprescu ? Oprescu e sceptic și el cu privire la dorința PSD de a merge pe mîna lui Crin Antonescu la prezidențiale. Tot la o televiziune, la ProTv de data asta, a declarat că poporul PSD nu l-ar susține, cu o formulă caracteristică lui : “Nu, după cârâieli, nu”. De ce? ”Nu vine din seva lui, ci din cauza relaţiilor judeţene.” Și a sugerat că PDL ar fi mai aproape de PNL decît de PSD …În același timp a negat că el însuși va fi candida. Dar vom trăi și vom vedea! Dacă e ordin cu plăcere! va zice Sorin Oprescu dacă i se va cere să candideze, dacă Ponta se va tine băț și va refuza prea categoric cadidatura prezidențială.

Un alt personaj din lumea pesedistă tot la o televiziune, e vorba de Răzvan Teodorescu, a spus ”Prostia cea mai mare a fost această incredibilă propunere ca şeful Partidului Liberal să fie preşedintele României. El poate să fie preşedintele unei scări de bloc, al unui comitet de părinţi, cam asta e tot ce se poate”. Intr-un limbaj colorat, neacademic, a exprimat de fapt refuzul vechii gărzi de a-l accepta pe Antonescu. Răzvan Teodorescu face parte din anturajul lui Ion Iliescu și de obicei comunică politicește gîndurile acestuia.

Sorin Oprescu și Răzvan Teodorescu nu mai sunt membri ai PSD, dar sunt acolo, totuși sunt initiați în secretele zeilor social-democrați și au  influență acolo, sunt ascultați. Dar Liviu Dragnea este unul din decision makers în PSD. Așa că vedem un zid de pesediști care au ieșit public să spună NU. Nu il vor/văd pe Crin Antonescu candidat la președinție. Mai corect spus – vor neapărat un membru marcant  PSD în cursa pentru Cotroceni.

Va avea Crin Antonescu vreo reacțíe în timp util la aceste ziceri ca niște declarații de război, sau de divorț, dacă vreți pe adresa liberalilor? Ia-ți adio! i-au comunicat verde în față cei trei. Le ia în serios declarațiile sau crede ca sunt niște glumițe. Mai simplu va fi sau nu Crin Antenoscu candidatul USL la alegerile prezidențiale de anul viitor!? Facem pariu!? Scrieți-ne ce credeți.

stelian-tanase.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.