Andrei Gerea, instalat oficial în funcţia de ministru al Economiei

Noul ministru al Economiei, Andrei Gerea, a depus miercuri la Palatul Cotroceni jurământul care marchează începerea mandatului său. Ceremonia a fost marcată și de un incident nemaiîntâmplat până acum: Administrația Prezidențială nu l-a invitat la ceremonie pe președintele Senatului, Crin Antonescu, deși acesta se afla în țară, iar la ceremonie au fost invitați premierul Victor Ponta, membrii Cabinetului, dar și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Gestul se vrea probabil o răzbunare după ce la precedenta ceremonie, cea a depunerii jurământului de către Ramona Mănescu, liderul PNL a părăsit evenimentul imediat după depunerea efectivă a jurământului, fără a mai insista la obișnuitul discurs al lui Traian Băsescu.

Președintele a vorbit și la ceremonia de miercuri, însă numai aproximativ un minut. El i-a spus lui Andrei Gerea că acesta are două „misiuni deosebit de grele” – Oltchimul și Cupruminul.

„Sper să se desfășoare proceduri transparente în favoarea companiilor. Vă mulțumesc și vă urez succes”, a spus Băsescu.

El s-a întreținut apoi pentru scurt timp cu unul sau doi miniștri și a părăsit sala, nu înainte de a face o glumă cu președintele Camerei, Valeriu Zgonea.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul pentru numirea lui Andrei-Dominic Gerea în funcţia de ministru al Economiei. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc cu începere de la ora 17.00, la Palatul Cotroceni.

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 16 octombrie a.c., Decretul pentru numirea domnului Andrei-Dominic Gerea în funcţia de ministru al Economiei”, informează Preşedinţia.

Fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian se bucură de propunerea, votată în unanimitate de biroul PNL, ca Andrei Gerea să preia portofoliul Economiei.

„Andrei Gerea, îţi tinem pumnii! Mă bucur de această propunere, votată în unanimitate de biroul PNL, ca Andrei Gerea să preia portofoliul Economiei. Andrei Gerea este unul dintre reprezentanţii de seamă ai noii generaţii politice, foarte activ în Parlament şi în circumscripţia sa”, notează Vosganian pe blogul său.

Gerea, ca deputat de Argeş, spune Vosganian, a fost unul dintre susţinătorii „cei mai tenace” ai unei soluţii integrate pentru combinatul Oltchim.

„Trebuie să vă spun că Andrei Gerea a fost, ca deputat de Argeş (acolo unde e Arpechim), unul dintre susţinătorii cei mai tenace ai unei soluţii integrate pentru combinatul Oltchim. Ceea ce îi doresc, acum, când procedura de privatizare se apropie de sfârşit”, a menţionat Vosganian.

Andrei Gerea, lider al grupului parlamentar liberal din Camera Deputaţilor, a fost propus de PNL pentru funcţia de ministru al Economiei, post rămas vacant după demisia lui Varujan Vosganian.

Varujan Vosganian şi-a anunţat în 7 octombrie demisia din funcţia de ministru. El a făcut acest anunţ după ce a ieşit din cabinetul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o şedinţă a liderilor PNL la care au participat şi premierul Victor Ponta şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. Demisia a fost prezentată la scurt timp după votul dat în Senat de respingere a solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ privind începerea urmăririi penale împotriva lui Vosganian.

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.