PSD: Guvernul a procedat bine cu CFR Marfă

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Cătălin Ivan, a declarat că Executivului nu i se poate reproșa nimic referitor la privatizarea CFR Marfă și că președintele PDL, Vasile Blaga, „se face de râs” când trebuie să-și probeze acuzațiile pe subiectul respectiv.

„Domnul Blaga merge pe urmele lui Băsescu și lansează insinuări cu privire la intențiile Guvernului în procesul de privatizare a CFR Marfă. Ca și Băsescu la momentul din CSAT, când nu a fost în stare să spună concret ce nereguli ar exista în procedură, Vasile Blaga se face de râs atunci când trebuie să probeze acuzațiile. Nu poate să vină în fața românilor cu mai mult decât un discurs pur politicianist”, a declarat Ivan, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Ivan susţine că, în cazul CFR Marfă, procedura de privatizare a fost respectată.

„S-au urmat toți pașii legali, s-a discutat subiectul inclusiv în CSAT, iar finanțatorii internaționali au acceptat procedura de privatizare. Însă nu se putea merge cu procedura până la capăt, atât timp cât nu exista siguranța oferită de cumpărător. Instituțiile internaționale așteaptă din partea noastră eficientizarea companiilor prin privatizare și nu distrugerea acestora! În orice caz, dacă ne uităm și la alte state din Europa, vedem că România nu este singura țară care procedează cu precauție în ceea ce privește privatizarea unei companii feroviare de marfă. Există o sumedenie de exemple de companii a căror privatizare este ori amânată, ori întârziată”, a arătat purtătorul de cuvînt al PSD.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.