Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Ani de liceu-Povesti on-air, la final

Publicat: miercuri, 12 decembrie 2018
Miercuri, 12 decembrie, începând cu ora 18:00, la Teatrul Studențesc  „Podul” are loc audiția cu public a piesei de teatru radio „One way road”, scrisă de actrița și dramaturgul Antoaneta Zaharia, special pentru proiectul „Ani de liceu-Povești on-air”. Piesa a fost scrisă pe baza atelierelor de actorie și improvizație desfășurate în liceele ”Nichita Stănescu”, ”Al. Ioan Cuza” și ”Decebal”, din care Antoaneta Zaharia a extras câteva dintre problemele și situațiile pe care elevii le-au adus in discuție și care au inspirat-o în scrierea piesei. Astfel, întâmplările pe care elevii le-au povestit în timpul atelierelor, au prins viață intr-o piesă de teatru care urma să fie jucată tot de ei.

Toți cei care și-au dovedit calitățile artistice la casting-ul care a precedat realizarea distribuțiiei piesei, au participat la un atelier intensiv de lucru care s-a desfășurat în cadrul unei tabere inafara Bucureștiului, la o pensiune, în mijlocul naturii. Acolo, elevii au descoperit alături de actrițele Anca Constantin și Clara Flores Aguilera, personajele piesei și au aflat câteva dintre tainele actoriei de teatru radiofonic. Regizorii Laurențiu Calomfirescu și Adriana Zaharia, care fac parte din echipa proiectului, au alcătuit din elevii prezenți  la work-shop, două variante de distribuție și au înregistrat, în studio, cele două variante ale piesei ”One way road”.

Momentul magic în care elevii vor putea să-și asculte personajele create în timpul proiectului, a venit !

Miercuri, 12 decembrie, vă invităm să ascultați rezultatul final al proiectului ”Ani de liceu-Povești on-air”, cele două versiuni de studio ale piesei ”One way road”, aduse la stadiul de piesă de teatru radiofonic. Editarea celor două variante ale piesei a fost realizată de Anca Constantin(versiunea 1) și de Laurențiu Calomfirescu(versiunea 2).
În aceeași seară, va fi lansat în premieră și dăruit elevilor care au participat la proiect și primul ”Manual de teatru radio pentru elevii de liceu”, manual care îi va ajuta să păstreze informațiile și datele importante despre producția de teatru radiofonic. De asemenea, va fi lansat în premieră și CD-ul cu înregistrarea pieselor de teatru radio care va fi dăruit, de asemenea, tuturor celor care au participat la proiect.

Pe site-ul proiectului- www.anideliceu-povesti-on-air.eu  va fi încărcat și un ghid de exerciții de actorie destinat profesorilor din licee care vor să aplice aceste exerciții la clasă. Exercițiile sunt destinate dezvoltării comunicării, relaționării și expresivității, putând fi folosite atât în cadrul orelor de arte, cât și în alte ore de curs, pentru trezirea minților și a energiei elevilor.

Pe 12 decembrie, la final de proiect, vă veți putea întâlni cu întreaga echipă a proiectului ”Ani de liceu-Povești on-air”: Anca Constantin-actriță și jurnalist de radio și TV, Clara Flores-actriță, Antoaneta Zaharia-actriță și dramaturg, Adriana Zaharia-regizor de teatru, Laurențiu Calomfirescu- regizor si producător de radio, Corina Andrei-sociolog, Mihaela Cazan-foto și social media și Carmen Solomon-coordonatorul proiectului.

Sunt așteptați să participe toți cei care doresc să asculte Prima piesă de teatru radiofonic cu elevi din sectorul 3- profesori, părinți, prieteni, invitați.

Proiectul „Ani de liceu Povești on-air” a fost inițiat de Asociația Culturală Flower Power și finanțat de Primăria Sectorului 3 din fonduri nerambursabile de la bugetul local.

Deschidere piesa One way road

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=107188

Publicat de la data dec. 12 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, BUCUREȘTI, EDUCAȚIE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

29 februarie 2020, 11:55
 

N
Predominant însorit
8°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 11°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 61%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 6:54
Apus: 18:03
Prognoza 1 martie 2020
Zi
 

S
Înnourat
14°C
Vânt: 4 km/h S
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

SE
Noros
3°C
Vânt: 0 km/h SE
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 29-02-2020 Ora : 2 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 02:15 si 05:30 In zona : Județul Dolj: Calafat, Băilești, Poiana Mare, Moțăței, Ciupercenii Noi, Maglavit, Cetate, Plenița, Galicea Mare, Desa, Unirea, Rast, Piscu Vechi, Ghidici, Negoi, Seaca de Câmp, Catane;Județul Mehedinţi: Drobeta-Turnu Severin, Șimian, Vânju Mare, Gogoșu, Jiana, […]
  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 28-02-2020 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 28 februarie, ora 09:00 - 29 februarie, ora 11:00 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : conform textului Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN  Interval de valabilitate: 28 februarie, ora 09:00 - 29 februarie, ora 11:00Zone și […]

Loto

Horoscop

  • 268.152 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team