Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

ANI: Parlamentarii avocaţi nu trebuie să pledeze în cauze împotriva statului

Publicat: miercuri, 17 aprilie 2013

Agenţia Naţională de Integritate precizează într-o scrisoare trimisă conducerii Camerei Deputaţilor că parlamentarii care exercită şi profesia de avocat nu trebuie să pledeze în cauze civile sau comerciale împotriva statului.

În scrisoarea ANI semnată de către preşedintele acestei instituţii, Horia Georgescu, se arată că Agenţia a analizat proiectul de modificare a Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri şi consideră că „nu se justifică” eliminarea din acest proiect a interdicţiei ca deputatul şi senatorul care exercită şi profesia de avocat să pledeze în cauze civile sau comerciale împotriva sattului, a autorităţilor sau a instituţiilor publice, a companiilor naţionale ori a societăţilor naţionale în care acestea sunt părţi.

„Propunerea legislativă, respectiv acordarea posibilităţii unei persoane care ocupă o funcţie publică să reprezinte anumite categorii de persoane împotriva statului român încalcă principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese, având ca efect manifestarea unei atitudini partizane de natură să lipsească de obiectivitate exercitarea prerogativelor de putere publică”, a precizat ANI.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis marţi să trimită Comisiei juridice scrisoarea ANI, a precizat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=4827

Publicat de la data apr. 17 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 august 2019, 0:08
 

ENE
Senin
22°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 21°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 64%
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:26
Apus: 20:10
Prognoza 23 august 2019
Zi
 

NE
Parţial însorit cu furtună
34°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Predominant senin
22°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 21-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 21, 22, 23 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 21, 22, 23 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în […]

Loto

Horoscop

  • 225.389 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team