ANI: Sorin Roşca Stănescu este acuzat de fals în declaraţii şi incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea cercetării senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii. Potrivit ANI, acesta nu a menţionat în declaraţia de avere 63.000 euro şi peste 177.000 fraci elveţieni, bani depuşi în conturile copiilor săi. De asemenea, Sorin Roşca Stănescu a fost declarat incompatibil de ANI.

Roşca Stănescu: Nu cunosc acuzaţiile pentru că nu am primit nimic de la ANI

„Nu cunosc acuzaţiile pentru că nu am primit nimic de la ANI. Ştiu de dimineaţă că au telefonat la diverşi jurnalişti, spunându-le că voi fi acuzat în fel şi chip şi că informaţia este sub embargo până la orele 16:00”, a spus senatorul, la Realitatea TV.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei remis marţi presei, Sorin Roşca Stănescu nu a menţionat în declaraţiile de avere depuse la 19 decembrie 2012 şi 4 martie 2013 valoarea activelor financiare (depozite) deţinute de copiii minori ai acestuia la bănci aflate atât pe teritoriul României, cât şi în străinătate.

Valoarea totală a activelor financiare nemenţionate de Sorin Roşca Stănescu în declaraţiile de avere şi care se regăsesc la băncile aflate pe teritoriul României este de 63.638 euro, iar valoarea conturilor deschise la o instituţie bancară din Elveţia este de 177.035 franci elveţieni (aproximativ 143.000 euro).

De asemenea, ANI a sesizat şi Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, având în vedere existenţa indiciilor temeinice privind posibila încălcare de către Sorin Roşca Stănescu a Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism.

Pe de altă parte, ANI susţine că Sorin Roşca Stănescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 16 aprilie 2013, deoarece a deţinut simultan calitatea de senator şi funcţia de administrator în cadrul SC Aero Marina Club SRL.

Potrivit ANI, Sorin Roşca Stănescu nu a respectat dispoziţiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, care prevăd: „Calitatea de senator este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale”.

Agenţia mai arată că Sorin Roşca Stănescu a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază, iar senatorul liberal a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.