Fundaţia UPS va planta încă un milion de copaci

Fundaţia UPS, care desfășoară programe de responsabilitate socială și filantropice sprijinite de compania UPS (NYSE: UPS) din care face parte, dă startul celei de-a 10 ediţii anuale a “Lunii Voluntariatului Global” și se angajează să planteze încă un million de copaci în întreaga lume.

De asemenea, Fundaţia UPS anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, că a acordat granturi în valoare de 2,3 milioane USD în vederea susținerii programelor de mediu şi iniţiativelor desfășurate în domeniul silviculturii în întreaga lume.

În 2011, compania a anunţat o nouă Iniţiativă Globală în domeniul Silviculturii prin care să sprijine plantarea, protejarea şi conservarea copacilor la nivel global. În anul următor, în cadrul programului de mediu, fundaţia UPS a început demersurile anuale pentru plantarea unui million de copaci în întreaga lume. Până în prezent, au fost plantaţi peste 1,3 milioane de copaci.

„Investiţiile în plantări de copaci şi reîmpăduriri sunt strategice pentru programul nostru de sustenabilitate a mediului”, a declarat Eduardo Martinez, președinte al Fundației UPS. „Acestea contribuie, de asemenea, la construirea capacității de adaptare a comunităţilor şi implică zeci de mii de angajaţi UPS, care plantează copaci în întreaga lume”.
Următoarele programe au beneficiat de granturi de mediu din partea Fundației UPS în 2013:

• Rețeaua Ziua Pământului (Earth Day Network) pentru alocarea de granturi în dolari în sprijinul proiectului Trees for Communities (Copaci pentru Comunităţi), inclusiv pentru plantarea a 390,000 copaci în Rusia, Norvegia, Etiopia, Kenya şi Camerun.

• Păstrează America Frumoasă (Keep America Beautiful), Inc., granturi alocate în sprijinul comunităților și perioadelor de adaptare a copacilor după plantare, precum și în sprijinul premiilor Vision for America 2014.

• Fundaţia Națională Ziua Arborelui pentru sprijinirea programului UPS Employee Forest și inițiativei de reîmpădurirea în zonele prioritare din SUA şi din străinătate.

• Conservarea Naturii pentru Iniţiativa Globală a UPS în domeniul Silviculturii de reîmpădurire în Statele Unite, Brazilia, Guatemala, Haiti şi China, conservarea pădurilor în Canada, politici climatice în Europa şi în sprijinul îniţiativei “Oraşe sănătoase, copaci sănătoşi”.

• Institutul pentru Resurse Mondiale pentru Protocolul din domeniul gazelor cu efect de seră şi pentru reducerea emisiilor de metan a sistemelor cu gaz natural.

Luna Voluntariatului Global
De zece ani, UPS îi încurajează pe cei 400 000 de angajaţi ai companiei să contribuie prin implicare directă și sprijin logistic la eforturile comunităților de protejare a mediului. Anul trecut, angajaţii UPS au

contribuit cu peste 1,8 milioane de ore de muncă de voluntariat la nivel global, în creştere faţă de 1,6 milioane de ore realizate în 2011.
UPS România susține în mod constant inițiativele și filozofia companiei de a acționa responsabil față de oameni și mediu.
În 2013, angajații UPS România s-au implicat în programe de responsabilitate socială și acțiuni de voluntariat, precum:
• Finalizarea campaniei de responsabilitate sociala O carte pentru un copil, o șansă pentru mai departe! – UPS România, în parteneriat cu organizația World Vision România, a donat aproximativ 4.000 de cărți unor școli din județele Ialomița și Vâlcea, la care învață peste 3.000 de elevi; cărțile donate au fost colectate în perioada noiembrie 2012 – ianuarie 2013, în 21 de locații din București;
• Implementarea programului internațional de reciclare a dozelor de aluminiu “Every Can Counts”, cu scopul de a reduce cantitatea de deșeuri generate de dozele de aluminiu. Cu această ocazie, în sediul companiei au fost instalate cutii speciale dedicate colectării dozelor de aluminiu;
• Continuarea activităților de voluntariat în cadrul parteneriatului cu Asociația Ana și Copiii – în luna iunie, 34 de angajați UPS România au efectuat 270 de ore de voluntariat dedicate renovării unui cămin vechi pentru copiii înscriși în programele de educație ale asociației;
• Continuarea activităților de voluntariat cu Asociația EcoAssist România (Plantăm fapte bune în România) – în luna octombrie, voluntarii UPS România vor desfășura activități de întreținere a copacilor plantați în 2011, pe o suprafață de un 1 ha.

“Responsabilitatea socială implică răspundere, dar și dorința de a ajuta, iar pentru UPS reprezintă una dintre valorile companiei. De-a lungul anilor, angajații UPS au înțeles că responsabilitatea trebuie îndreptată dincolo de sine, către comunitățile din care facem parte, către semenii noștri, dar și către una dintre cele mai importante resurse ale noastre – mediul înconjurator. Cred că asta ne dorim cu toții, să trăim într-un mediu sănătos, să avem capacitatea să dăruim și să împărțim cu ceilalți tot ce ni se întâmplă mai bun – succesele. Sper în acceptarea acestui concept de cât mai mulți oameni din România, deoarece cred că românii înțeleg ce înseamnă să fii alături de cei care au nevoie de susținere, fie ea materială sau spirituală. Iar atunci când acest semnal vine și din partea companiilor, este cu atât mai bine, pentru că acestea adaugă și partea investițională în acțiunile de voluntariat și în programele de responsabilitate socială”, a declarat Iulia Gabriela Nartea, UPS Managing Director pentru România, Grecia şi Slovenia.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.