Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Aniversat la Chișinău

Publicat: sâmbătă, 15 iunie 2019

Din cînd în cînd, televiziunea publică mai face și gesturi inspirate legate de muzica ușoară, în această categorie intrînd retransmiterea integrală (mai bine de 3 ore!) a splendidului concert aniversar Paul Surugiu-Fuego de la Palatul Național ”Nicolae Sulac” din Chișinău.

Deși este Artist al Poporului al Republicii Moldova din 2012, popularul artist n-a mai avut un show propriu la Chișinău, doar numeroase apariții aplaudate în diverse spectacole de succes. De această dată, mărturisim cu sinceritate, așteptarea a meritat, fiindcă a fost un regal la cote internaționale, din toate punctele de vedere – scenografie, proiecții, lumini, sonorizare, nemaivorbind de acompaniament. Paul Surugiu a avut alături două orchestre, redutabilul ansamblu de mari dimensiuni al Fraților Advahov (Vasile-vioară, Vitalie-acordeon, ambii muzicieni de clasă) și formația Angry Band.

Concertul s-a intitulat ”Iubirea înflorește primăvara” și s-a bucurat de un uriaș succes, biletele epuizîndu-se în cîteva ore, deși sala are peste 2000 de locuri.

În cadrul evenimentului, Fuego a fost premiat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Diploma de Onoare răsplătind împlinirea a 25 de ani de carieră prodigioasă în slujba cîntecului.

Între invitații săi s-au numărat Olga Ciolacu, Yan Raiburg, surorile Osoianu, Igor Cuciuc, Adriana Ochișanu, dar mai ales maestrul octogenar Eugen Doga. Acesta a cîntat la pian celebrul său vals ”Dulcea și tandra mea fiară”, după care Paul Surugiu-Fuego a dat viață compozițiilor acestuia ”Codrii mei” și ”Lumina mea”, aceasta din urmă în primă audiție.

Repertoriul protagonistului a fost cu adevărat uimitor prin varietate, el trecînd cu lejeritate de la muzică ușoară la folclor, de la melodii vechi la creații de ultimă oră, nemaivorbind de momentele actoricești, în care a recitat versuri vibrante, în special din poezia lui Grigore Vieru.

Rînd pe rînd spectatorii au ovaționat ”Valurile Dunării” de Iosif Ivanovici, ”Of, inimioară!” de Edmond Deda, ”Du-mă-acasă, măi tramvai!” de Vasile Vasilache, ”Să cîntăm, chitara mea” de Temistocle Popa, ”La crîșma de la șosea” de Maria Stoianov, ”Te iubesc” de Marian Mărgărit, creații de Yan Raiburg, George Grigoriu sau Petre Gălușanu în diverse colaje, alături de compoziții proprii, cum ar fi ”Ți-am adus un măr” (pe versuri de Vieru) sau ”Eu nu te-ntreb”.

Finalul a fost apoteotic, înălțător și vibrant, cu Paul Surugiu-Fuego interpretînd îngenunchiat compoziția lui Marian Mărgărit ”Dragă soră basarabă”.

 

Pornind de la acest nivel extrem de înalt, cu siguranță spectacolul din octombrie de la Sala Palatului din București va marca încă o bornă memorabilă, la aniversarea celor 25 de ani de activitate a acestui artist care și-a făcut un titlu de glorie din promovarea muzicii românești.

Octavian URSULESCU

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=110720

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 iulie 2020, 0:42
 

N
Noros
16°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 15°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:44
Apus: 20:58
Prognoza 15 iulie 2020
Zi
 

SSV
Predominant însorit
28°C
Vânt: 4 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

E
Nori intermitenti
16°C
Vânt: 0 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 13-07-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 13 iulie, ora 10:00 – 13 iulie, ora 20:00; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : intensificări ale vântului; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 13 iulie, ora 10:00 – 13 iulie, ora 20:00Fenomene […]

Loto

Horoscop

  • 310.272 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team