ANM: Gerul persistă până vineri

Meteorologii au prelungit, până pe 2 martie, la nivel naţional, avertizările Cod galben şi Cod portocaliu de ger valabile la nivelul întregii ţări.

Prognoza arată că, în intervalul 28 februarie, ora 11:00 – 2 martie, ora 20:00, va fi Cod portocaliu de temperaturi extrem de scăzute în 29 de judeţe, inclusiv Municipiul Bucureşti, gerul va fi persistent, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 şi -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 şi -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.

În acelaşi timp, în 13 judeţe din Banat, Transilvania şi Crişana, valul de frig va persista şi se va intensifica pe parcursul nopţilor, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10 – 15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile şi va fi ger, mai ales dimineaţa şi noaptea.

Specialiştii ANM precizează că, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova, local în Maramureş, Transilvania, Muntenia şi Dobrogea, precum şi pe arii restrânse în Oltenia.

Totodată, începând din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) şi până duminică (4 martie) vor fi intervale cu precipitaţii în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vestul şi sudul ţării. La început va ninge, apoi, trecător, vor fi precipitaţii mixte şi se va forma polei.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza avertizările emise miercuri.

Prognoza meteo pentru MUNICIPIUL BUCUREȘTI în perioada 28 februarie, ora 11 – 03 martie, ora 08.00

28.02.2018 ORA 11 – 01.03.2018 ORA 08
Valul de frig va persista și va fi ger în cea mai mare parte a intervalului, în intensificare noaptea, când temperatura va coborî spre -17…-15 grade, posibil mai scăzută, până în jurul valorii de -20 de grade la periferie. Temperatura maxima va fi de -8…-7 grade.
În cursul zilei va continua să ningă, moderat cantitativ, iar
grosimea totală a stratului de zăpadă, când va înceta ninsoarea, va fi în medie de 20…35 cm. Vântul va sufla în general moderat (rafale de 30…40 km/h), spulberînd zăpada.


01.03.2018 ORA 08 – 02.03.2018 ORA 08
Valul de frig va persista și va fi ger în cea mai mare parte a intervalului. Temperatura maximă a zilei va fi de -7…-6 grade, iar noaptea minima termică se va situa în jurul valorii de -16 grade, posibil mai scăzută la periferia orașului. Cerul, variabil ziua, se va înnora treptat în cursul nopții, iar spre dimineață va începe să ningă slab. Vântul va sufla slab și moderat.


02.03.2018 ORA 08 – 03.03.2018 ORA 08
Valul de frig va persista și va fi ger în cea mai mare parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -8 grade, iar cea minima va fi de -11…-9 grade, posibil ușor mai scăzută la periferia orașului. Cerul va fi noros, temporar va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus va fi, în medie, de 3…5 cm. Vântul va sufla slab și moderat.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.