ANM: Prognoza meteo pentru intervalul 26 august – 8 septembrie

Meteorologii anunţă că vremea va fi în general călduroasă, în intervalul 26 august – 8 septembrie 2013, însă spre sfârşitul acestei săptămâni sunt aşteptate ploi.

În Bucureşti şi regiunea Muntenia, în primele două zile, media temperaturilor maxime va fi de aproximativ 32 de grade Celsius, caracterizând o vreme călduroasă, dar apoi valorile termice vor scădea, până la 25 de grade, valoare în jurul căreia se vor menţine între 31 august şi 8 septembrie.

Minimele nocturne vor fi de 17…18 grade, în medie, până pe 29 august, apoi vor scădea treptat, situându-se la valori de 12…13 grade în intervalul 1-8 septembrie.

Probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse va creşte pe 28 şi 29 august, când izolat se vor cumula cantităţi de apă mai importante şi, din nou, pe 3 septembrie. În rest doar izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată.

LA MUNTE
Temperaturile diurne se vor situa, în primele două zile, în jurul unei medii de 18 grade, apoi vor scădea spre 13…14 grade Celsius pe 31 august, valoare la care se vor menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Temperaturile minime se vor situa în jurul unei valori medii de 10 grade în primele patru zile, apoi vor scădea spre 5…6 grade, după care se vor menţine la aceste valori în tot intervalul 31 august – 8 septembrie.

Averse, însoţite de descărcări electrice, se vor semnala zilnic în decursul celor 2 săptămâni de prognoză, dar mai extinse ca arie şi mai abundente vor fi pe 26, 28 şi 29 august.

LA MARE
Temperaturile maxime vor fi în scădere treptată, de la valori medii de 29 de grade Celsius în prima zi spre 24…25 de grade în intervalul 31 august – 8 septembrie, cu o uşoară tendinţă de creştere, cu 1…2 grade, pe 2 septembrie. Temperaturile minime vor scădea de la valori medii de 19 grade în intrevalul 26-29 august, până la aproximativ 15 grade între 4 şi 8 septembrie.

Probabilitatea de ploaie va creşte între 27 şi 30 august, când sunt de așteptat și intervale cu averse mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse.

Prognoza detaliată, AICI

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.