Antivacciniștii turci își fac partid

Partidul pentru viață fără restricții intenționează să reprezinte mișcarea antivaccin, în creștere, a Turciei și să devină o opoziție organizată față de alte măsuri pandemice, inclusiv cerințele privind măștile și testele PCR.

Haci Ali Ozhan, avocat și notar din Kirikkale, o provincie din regiunea Anatolia centrală a Turciei, a declarat că au fost depuse documente la Ministerul de Interne pentru a înființa un nou partid politic antivaccin numit Partidul pentru viață fără restricții.

Ozhan a declarat pentru cotidianul turc „Sozcu” că partidul se opune intervențiilor coercitive pentru a reduce pandemia, precum și măsurilor despre care el susține că încalcă integritatea corporală a oamenilor.

Vrem o viață fără impuneri”, afirmă Ozhan, care adaugă că partidul nu va avea ambiții politice în afara scopului său principal.

Pe de altă parte, peste 117 milioane de vaccinuri au fost administrate cetățenilor turci. De asemenea, țara este aproape de a produce propriul vaccin intern, Turkovac.

Persoanele vaccinate cu o doză reprezintă 67,5% din populația totală, în timp ce persoanele vaccinate cu două doze reprezintă 59%. Trebuie să creștem rata la 70%”, afirmă ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.