Antonescu: Aderarea la Schengen nu a fost prima prioritate a României VIDEO

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că aderarea la spaţiul Schengen nu a fost prima prioritate a României, dar că au fost îndeplinite toate condiţiile impuse de oficialii europeni.

„Dacă discutăm despre acest Consiliu, punctele de convergenţă sunt acelea că noi suntem convinşi că România a îndeplinit şi nu de acum, ci de mai multă vreme tot ceea ce trebuia să îndeplinească în conformitatea cu aquis-ul pentru Schengen şi deci în conformitate cu condiţiile tratatului, nu condiţiile puse de noi, acest lucru trebuie să se discute şi merită o decizie şi o decizie favorabilă. De asemenea, sunt perfect solidar cu poziţia ministrului de Externe prin care dacă cineva doreşte să blocheze discutarea şi luarea acestei decizii trebuie să aducă nişte argumente şi aceste argumente este normal să fie cerute. România are dreptul să le ceară. Cât este aderarea la spaţiul Schengen de prioritară, despre asta putem să discutăm. Am mai spus. Din punctul nostru de vedere nu a fost niciodată prima prioritate a României, dar sigur că rămâne în continuare un obiectiv, pentru că dorim acest lucru, am cheltuit foarte mulţi bani în acest scop, am făcut nişte eforturi de toate felurile şi organizatorice, şi tehnice şi diplomatice şi este un scop care trebuie atins. (…) De ce nu ne-am pune problema că poate ministrul de Interne al Germaniei s-a pripit anunţând public o poziţie pe care era normal să o anunţe, pentru că este dreptul domniei sale să o facă, la Consiliu. Nu am nimic de comentat, poate doar că nu este vorba de întreaga Germanie ci de poziţia unui ministru şi sigur care angajează poziţia Guvernului federal”, a declarat Crin Antonescu, înainte de şedinţa USL.

Președintele Senatului a declarat, luni, că dacă vreun stat membru UE va bloca aderarea României la spațiul Schengen susţine afirmațiile lui Titus Corlățean conform cărora sunt necesare argumente.

„Suntem convinşi că România a îndeplinit toate condiţiile perntru Schengen. Acest lucru trebuie să se discute şi merită o decizie favorabilă, cine vrea să blocheze o stfel de decizie trebuie să aducă nişte argumente. Sunt de acord cu afirmațiile ministrului de Externe, dacă cineva blochează aderarea României. Dacă se întâmplă asta, atunci trebuie prezentate argumente”, a declarat Antonescu, la sediul USL.

Conferința de presă a liderilor USL:

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.