Antonescu : “Ce facem, rupem USL?”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că, în eventualitatea în care premierul Victor Ponta, din postura de ministru interimar al Justiţiei, o va desemna pe Codruţa Kovesi la şefia DNA, el se va opune, informează realitatea.net. “Teama mea este că putem continua așa, pentru că drumul acesta nu duce nicăieri. În ciuda calităților și bunelor intenții ale lui Victor Ponta, mă îndoiesc de varianta în care cineva susține în continuare coabitarea. Băsescu, ca agresor al sistemului democratic din România timp de opt ani, nu mai poate fi un partener. Putem spune că nu se negociază cu teroriștii, desigur, păstrând proporțiile. Un om pe care cetățenii României l-au respins în mod zdrobitor, pe care aceiași cetățeni l-au mai respins o dată, nu poate fi un partener. Argumentul cel mai puternic al lui Victor Ponta este presiunea internațională privind accelerarea numirii în funcție a unor procurori generali”, a spus Crin Antonescu. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a mai spus, că, în cazul în care premierul Victor Ponta o va desemna pe Codruţa Kovesi la şefia DNA, se pune întrebarea ce se întâmplă în continuare, adică dacă se rupe USL, el spunând că “poate e şi asta o variantă”, deşi are îndoieli. “În momentul în care doamna Mona Pivniceru a făcut personal opţiunea fermă pentru Curtea Constituţională, în acel moment, premierul a solicitat acest interimat (la Ministerul Justiţiei – n.r.) şi mie îmi pare că, atât cât suntem în continuare în alianţă, nu putem refuza premierului acest drept”, a declarat Crin Antonescu. El a subliniat că, dacă premierul Victor Ponta, ca ministru interimar al Justiţiei, o propune pe Codruţa Kovesi pentru şefia DNA, “categoric acest lucru nu va fi susţinut de PNL, va fi în dezacord cu PNL”. “Mai departe, ce să facem, să rupem USL? Poate e şi asta o variantă”, a continuat liderul PNL, adăugând însă că are îndoieli în această privinţă.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat şi că Mona Pivniceru a greşit că a luat în serios ceea ce s-a discutat la Bruxelles. „Cred că a fost singura greşeală şi anume că doamna Pivniceru, un om serios, un magistrat, un om al legii, al spiritului, al literei, a luat în serios ce s-a discutat la Comisia Europeană. (…) Ce constatăm noi acum? Şi ne-a spus-o chiar premierul: dacă se fac nişte propuneri cu care este de acord şi Băsescu, vestita Comisie Europeană de la Bruxelles, nici doamna Reading, nici doamna Day, nici altă doamnă, nici alţi domni, nu mai ţin minte nimic (…) din toată procedura pe care n-au propus-o, ci au impus-o Monei Pivniceru. Cu alte cuvinte, dacă-i Kovesi, este bine fără nici o procedură. Asta ne arată nouă însă, de fapt, că suntem într-o fundătură şi mai mare, că din păcate instituţii pe care le-am respectat şi le respectăm, nu se respectă ele însele şi că România a ajuns în situaţia în care are un guvern, o majoritate, un prim-ministru care, deşi sunt mai puternici ca susţinere populară, ca susţinere democratică, decât majoritatea omologilor lor europeni, sunt trataţi, nu numai ca atitudine, dar în practică, de parcă n-ar avea legitimitate în propria lor ţară”, a declarat Antonescu, la Antena 3.

Preşedintele PNL  a mai afirmat că acordul de coabitare între premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu nu poate merge mai departe.

„Victor Ponta  nu devine, chiar dacă va face acest lucru, duşmanul nostru, nu încetează să fie aliatul meu. Sigur că ştiu toate aceste lucruri (legate de o eventuală nemulţumire a electoratului – n.r.) , tocmai de aceea vă spun că din puntul meu de vedere – şi i-am spus premierului – nu putem merge mai departe, vorbim de coabitare. (…)Se semnează un act care la urma urmelor ce? Să valideze voinţa românilor exprimată prin alegeri. Nu aveam nevoie de aşa-numitul pact de coabitare. Se puteau găsi formule minim funcţionale de natură statală, de natură instituţională, dar nu trebuia acceptată cu niciun chip condiţionarea aplicării sentinţei date de votul popular de o relegitimare a lui Traian Băsescu, împotriva căruia din punct de vedere politic în principal votaseră oamenii aceia, şi nu pentru că eram noi frumoşi cu viitorul în faţă”, a susţinut Antonescu.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.