Antonescu dă Guvernului nota 8, miniştrilor PNL, 7

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, acordă activităţii Guvernului de până în prezent nota 8, iar miniştrilor PNL nota 7, reclamând lipsa de comunicare a acestora pe politicile publice şi exemplificând prin cazul ministrului de Interne, Radu Stroe, care nu a consultat PNL.

„Aş putea să spun că lipseşte, şi ăsta e sentimentul şi în partid, e şi al meu (…) i-am vrea mai prezenţi, i-am vrea mai mult în comunicare pe temele lor şi am vrea să discutăm cât se poate de mult în partid despre politicile care în cadrul Guvernului şi prin intermediul Guvernului condus de Victor Ponta să le aplice. Nota Guvernului ar fi să zicem 8, nota miniştrilor liberali nu ar scădea sub 7, diferenţa fiind dată într-adevăr de prestaţia, de efortul suplimentar al premierului”, a spus Antonescu, vineri seara,într-o emisiune la Antena 3.

El a menţionat că una dintre nemulţumirile pe care le are faţă de activitatea miniştrilor PNL îl priveşte pe Radu Stroe în legătură cu modificarea Codului rutier. Liderul PNL a afirmat că înainte ca Stroe să propună modificarea legislaţiei nu a discutat în partid acest subiect.

Antonescu a afirmat că în proiectul de modificare a Codului rutier este posibil să fie pedepse prea aspre.

„Ideea de a înăspri trebuie totuşi calibrată cumva mai gradual. Adică există sentimentul, am vorbit cu mulţi oameni în aceste zile, care nu m-au sunat să mă întrebe dacă m-am certat sau dacă m-am împăcat cu Ponta, m-au sunat să-mi explice că e totuşi prea mult pentru o greşeală pe care o poţi comite să-ţi pierzi permisul patru ani”, a afirmat liderul PNL, menţionând că nu este „expert” în acest domeniu, dar că subiectul ar putea fi discutat în partid şi cu premierul.

Liderul liberal Crin Antonescu spune că, după episodul legat de Roşia Montană, are încredere „mai mică” în premierul Victor Ponta, mai mică inclusiv decât cea din momentul desemnării Laurei Codruţa Kovesi la DNA. În prezent situaţia din USL este complicată, precizează acesta.

Întrebat, vineri seara, la Antena 3, câtă încredere mai are în premierul Victor Ponta după scandalul legat de proiectul Roşia Montană, Crin Antonescu a răspus:

„Mai mică (încredere în Victor Ponta – n.r.) decât atunci când cu doamna Kovesi. Iar când cu doamna Kovesi era mai mică decât în momentul în care am pornit împreună”, adăugând că încrederea este încă suficientă ca USL să funcţioneze.

De asemenea, liderul PNL a fost întrebat dacă îl mai consideră pe premier „prieten”.

„Sunt coleg de serviciu public”, a replicat Antonescu.

Întrebat care este situaţia în USL în prezent, liderul PNL a răspuns:

„Complicată, în sensul în care, dacă în ziua unu, în ziua doi, au existat neînţelegeri, neclarităţi, confuzii, ele trebuie lămurite (…) Anunţul că proiectul (Roşia Montană – n.r.) cade, că nu se mai discută în Parlament, nu l-am făcut eu, l-a făcut în mod greşit – nu cu rea intenţie, sunt convins – dar în mod greşit premierul”.

În ultimii trei ani, spune Antonescu, nu au existat „asemenea accidente”, respectiv ca liderul PSD să facă interpretări greşite din declaraţiile sale, referindu-se la faptul că, în momentul în care a anunţat că nu susţine proiectul Roşia Montană, premierul Victor Ponta a concluzionat nu ar mai susţine dezbaterea în comisia parlamentară specială anunţată de USL.

„Eu cred că cineva nu a interpretat corect sau nu a vrut să înţeleagă corect. Acel cineva nu e domnul Ponta sau nu e doar domnul Ponta. E un cineva colectiv”, a mai spus Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a adăugat că premierul Victor Ponta a dus o „viaţă bună” până acum cu el şi cu PNL, deoarece au fost un „partener ireproşabil” din punct de vedere politic, menţionând că liberalii nu susţin PSD pentru că le-ar tremura „chiloţeii la prezidenţiale”.

Întrebat cum apreciază afirmaţia lui Victor Ponta legată de faptul că în trei ani de zile nu l-a atacat pe liderul PNL în public.

Crin Antonescu a ţinut să sublinieze că declaraţia premierul nu trebuie interpretată în sensul că el l-ar fi atacat constant în trei ani de zile şi Victor Ponta ar fi avut o viaţă grea.

„A dus o viaţă bună (Victor Ponta – n.r.), a avut un partener ireproşabil din punct de vedere politic, cum n-a mai întâlnit şi nu o să mai întâlnească în lunga sa carieră politică – îndrăznesc să mai fac o previziune – şi din punctul acesta de vedere nu l-am atacat. Am avut o divergenţă majoră legată de coabitare, am spus-o, am trecut peste ea, dar trebuie să înţeleagă următorul lucru: că duce viaţa bună, şi trebuie să înţeleagă tot PSD, că primul-ministru pesedist şi PSD duc o viaţă bună cu aliatul lor PNL şi Antonescu nu pentru că ne-ar tremura chiloţeii că nu o să ne mai susţină la prezidenţiale, ci pentru că acest Guvern trebuie să reuşească, ci pentru că acest Guvern şi această majoritate trebuie să-şi respecte cuvântul faţă de români. Dacă pot înţelege asta, va fi bine. Dacă nu, nu mă vor susţine la prezidenţiale şi, cu asta, multă sănătate şi mulţumim pentru colaborare”, a afirmat Antonescu.

Replica lui Victor Ponta

Preşedintele PNL are dreptate când afirmă că nu este prieten cu el, ci doar „coleg de serviciu”, a replicat premierul Victor Ponta, tot vineri seara, însă într-o intervenţie telefonică la RTV, şi a precizat că a pornit la un drum politic cu Crin Antonescu, Daniel Constantin şi Sorin Oprescu, motiv pentru care au fost votaţi de cetăţeni.

„Da. E foarte adevărat. Eu am pornit la un drum politic cu Crin Antonescu, Daniel Constantin şi Sorin Oprescu, oamenii ne-au votat pentru asta şi vreau să ne ţinem de cuvânt până la sfârşit”, a spus Ponta.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.