Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Antonescu îi cere lui Zgonea rediscutarea Codului penal

Publicat: joi, 12 decembrie 2013

Preşedintele Senatului Crin Antonescu i-a cerut preşedintelui Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea să rediscute legea care dă demnitarilor şi primarilor super-imunitate.

Antonescu a spus că va cere parlamentarilor PNL să voteze împotriva legii cînd va fi rediscutată în Parlament. De asemenea, liderul PNL a mai spus ca partidul se opune si legii amnistiei si gratierii.

„Informaţiile pe baza cărora am comentat erau incomplete. Am pornit de la premisa că acest pachet de modificări la Codul penal, deşi scot parlamentari şi demnitari în general din categoria funcţionarilor publici, îi menţin totuşi, cu certitudine, într-o zonă în care pot fi anchetaţi, trimişi în judecată şi condamnaţi pentru încălcarea diverselor legi. Trebuie să admit deşi nu îmi face nicio plăcere că nu am fost suficient informat. Există riscul, după toate elementele care au fost aduse, ca această interpretare să fie dată. (…) Îmi asum întreaga responsabilitate în exclusivitate. Pentru mine contează să facem lucrul corect. Contează ca legislaţia pe care noi o votăm să nu fie una preferenţială. Îi propun preşedintelui Camerei ca în cazul în care nu a dsemnat legea votată în plenul Camerei, să o repună în discuţie. O discuţie transparentă, descisă, amănunţită, cu argumente. Dacă acest lucru nu este posibil sau domnul Zgonea nu este de acord cu poziţia mea, atunci când proiectul va fi trimis spre reexaminare, voi propune deputaţilor PNL să respingă prin vot toate acele modificări aduse”, a declat Crin Antonescu.
Antonescu a mai spus că a convocat pentru vineri la 12 Biroul Politic al partidului pentru a lua o decizie cu forţă politică pentru toţi deputaţii PNL”.

În altă ordine de idei,  Curtea Constituţională a decis, joi, că articolul din Codul Penal prin care a fost înlăturată prescripţia răspunderii penale pentru omor este constituţional.

Curtea Constituţională a decis, joi, cu majoritate de voturi, că torţionarilor nu li se aplică prescripţia infracţiunilor comise. (…) Cu majoritate de voturi, Curtea a respins excepţia de neconstituţionalitate a articolului 125 din Codul Penal. Concret, să zicem, cum s-a spus în presă, prescripţia infracţiunilor comise de torţionari, cum spuneaţi dumneavostră, nu se împlineşte, deci nu se aplică prescripţia. Faptele nu se prescriu. Adică, mai exact, faptele de crimă, de exmplu, nu sunt prescriptibile, nici răspunderea penală, nici executarea pedepsei, a declarat Augustin Zegrean.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=19865

Publicat de la data dec. 12 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

27 mai 2019, 1:14
 

N
Parţial noros
18°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 18°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:38
Apus: 20:49
Prognoza 28 mai 2019
Zi
 

ESE
Parţial însorit
29°C
Vânt: 14 km/h ESE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

ENE
Senin
15°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 211.286 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team