Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Proiecte de cinci stele la Amara

Publicat: joi, 12 decembrie 2013

Primăria AMARA, în zi de sărbătoare: 1 Decembrie 2013

Stațiunea balneoclimaterică Amara a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare continuă, realizările edilitare și urbanistice remarcabile fiind legate în mod incontestabil de activitatea primarului Victor Moraru, reales la fiecare scrutin după alegerile din anul 2000.

Prin fonduri europene a fost amenajat cel mai mare parc dendrologic din sud-estul Europei, au fost extinse și modernizate rețelele de străzi, de apă și canalizare, zonele și obiectivele de agrement și tratament balneoclimateric, toate acestea schimbând în totalitate aspectul localității, conferindu-i atribute și facilități specifice unei localități urbane cu profil turistic.

Dintr-o recentă discuție cu domnul Victor Moraru, care este și președinte al Asociației Naționale a Stațiunilor Turistice din România, am înțeles că toate acestea vor constitui baza pentru programele de viitor pe care le putem numi ”de cinci stele”. În mod concret, este vorba de accesarea fondurilor europene necesare pentru construirea unui hotel de cinci stele în vederea atragerii turiștilor străini și nu numai.
Proiectul este destul de avansat, astfel încât implementarea sa va debuta la începutul anului 2014 pentru a fi inclus în programele de fonduri europene ce vor fi promovate începând cu acest an. S-au purtat discuții cu dna Maria Grapini, ministru delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediu de afaceri și turism, cu alți factori implicați la nivel central, local și județean, concluziile fiind unanim favorabile unui asemenea proiect ambițios, dar necesar. Și perfect realizabil, după cum a ținut să argumenteze primarul Victor Moraru, care s-a referit și la facilitățile pe care le crează Directiva nr.24 a Uniunii Europene, în baza căreia se vor face decontări în privința asigurărilor de sănătate între țările membre ale Uniunii Europene.

Pe de altă parte, calitățile deosebite ale nămolului sapropelic, proprietățile curative ale apelor minerale din Lacul Amara, între cele mai bune din Europa, dar și apropierea de capitala țării, sunt doar câteva din atuurile pe care susținătorii proiectului le au în vedere.

În aceste zile de sfârșit de an, când realizările locuitorilor din Amara și ale edililor înregistrează un bilanț pozitiv și de data aceasta, noile proiecte, între care multe se află în fază de finalizare, constituie un dar binevenit și pentru ei, dar și pentru turiștii ce vizitează într-un număr din ce în ce mai mare cunoscuta stațiune balneoclimaterică din Ialomița. De altfel, localitatea îmbracă un aer de sărbătoare, începând cu festivitățile de la 1 Decembrie, care s-au bucurat de prezența a numeroși vizitatori și localnici.

(Ovidiu ZANFIR)

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=19872

Publicat de la data dec. 12 2013. Categorii Recomandări ULTIMA ORĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 octombrie 2019, 7:29
 

NNE
Ceaţă
9°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 9°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h NNE
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:38
Apus: 18:22
Prognoza 22 octombrie 2019
Zi
 

ESE
Soare
23°C
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Predominant senin
9°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:00 si 06:00 In zona : Județul Bacău: zona joasă;Județul Botoşani;Județul Galaţi;Județul Neamţ: zona joasă;Județul Vrancea: zona joasă;Județul Iaşi;Județul Vaslui; Se vor semnala : Local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m, izolat sub 50 m.

Loto

Horoscop

  • 234.990 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team