Antonescu nu cere suspendarea lui Băsescu

PNL nu au iniţiat, nu iniţiează şi nu solicită declanşarea unei proceduri de suspendare a şefului statului, Traian Băsescu, a menţionat, duminică, liderul liberal Crin Antonescu. Cu toate astea, Antonescu găseşte reacţiile lui Radu Stroe şi Viorel Hrebenciuc în legătură cu suspendarea „sănătoase”.

„Ce a făcut preşedintele ieri, şi nu mă refer la participarea la congresul unui partid, simpla participare la congresul unui partid, ca la orice alte acţiuni la care este invitat, nu ridică nicio problemă, dar postarea respectivă şi elemente din discurs îl situează în afara Constituţiei”, a declarat liderul PNL.

Antonescu a subliniat că nu iniţiază şi nu solicită declanşarea unei proceduri de suspendare a preşedintelui Băsescu.

„Eu nu am iniţiat, nu am solicitat, nu iniţiez şi nu solicit declanşarea unei proceduri de suspendare, asta ca să fie foarte limpede pentru că din nou văd cum lucrurile se duc către o imagine deformată (…) Nu s-a declanşat nicio procedură de suspendare, eu personal nu solicit sau PNL nu declanşează sau nu cere declanşarea unei asemenea proceduri”, a mai declarat liderul PNL.

 „Declaraţiile politice ale domnului Stroe sau ale domnului Hrebenciuc sunt nişte reacţii fireşti, nişte reacţii sănătoase la un fapt peste care nu putem trece aşa…ca şi cum ar fi un fapt divers, doar pentru că el consacră o atitudine pe care foarte multă vreme, de nouă ani, a avut-o Traian Băsescu. Aseară Traian Băsescu ne spune ‘Gata, eu mă despart de PDL, de acum voi aveţi un drum şi eu altul’, când de fapt această declaraţie trebuie să o facă orice preşedinte a doua zi după ce e ales preşedinte către fostul său partid, sau către forţele politice care l-au susţinut”, a mai precizat liderul PNL.

Stroe anunţă o posibilă nouă suspendare a lui Băsescu

Referindu-se la implicarea şefului statului, Traian Băsescu, în Convenţia PDL, vicepreşedintele PNL Radu Stroe a declarat că este „inadmisibil” ce a făcut preşedintele şi, în consecinţă, trebui gândită o nouă suspendare a acestuia.

„Este inadmisibil ce a făcut Băsescu. Trebuie să ne gândim din nou la suspendare”, a spus, duminică vicepreşedintele PNL Radu Stroe.

„La cum arată lucrurile acum, cred că vom ajunge la suspendare până la urmă. Se merge spre suspendare”, a declarat  şiViorel Hrebenciuc, pentru Gândul, care a precizat că nu este luată o decizie până în acest moment.

Social-democratul a spus că Băsescu a încălcat Constituţia, dar trebuie să se stabilească dacă a fost o „încălcare gravă” a legii fundamentale.

Preşedintele Băsescu a fost prezent sâmbătă dimineaţă la Convenţia Naţională a PDL, la care fusese invitat, şi a susţinut un discurs în faţa delegaţilor.

Preşedintele Traian Băsescu a spus, sâmbătă seară, într-un mesaj video pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că „modul cum nu au înţeles să fie democraţi” îl face să spună acum „definitiv şi pentru totdeauna” „Adio, Partid Democrat”.

„Am văzut rezultatul Convenţiei PDL, cred că am fost cinstit cu acest partid. I-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astăzi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL”, a declarat Traian Băsescu, într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook „Alături de preşedintele nostru”, sâmbătă seară.

Preşedintele mai spune că PDL „a demonstrat că a putut fi pe o direcţie democratică atâta timp cât a ştiut de un lider autoritar”.

„Imediat ce au simţit că pot singuri aripa fesenistă a partidului a răbufnit, iar Convenţia de astăzi este proba că 50% din partid este încă ancorat în năravurile FSN-ului. Adio PD, adio PDL. Noi azi ne-am despărţit definitiv. Luaţi-vă drumul vostru, iar eu îl am pe al meu”, a mai spus Băsescu, făcând şi un gest cu mâna.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.