Udrea pregăteşte o nouă formaţiune politică, Mişcarea Populară

În urma întâlnirilor de taină pe care Elena Udrea le-a avut sâmbătă noaptea, după Convenţia PDL, cu Traian Băsescu, s-a decis, potrivit unor surse din interior, ca ea să creeze un nou partid, şi anume Mişcarea Populară, proiect asumat de şeful statului încă din 2011.

În noua formaţiune politică se vor regăsi nu mai puţin de 50 de parlamentari, 30 dintre ei de la PDL, iar câte 10 de la PNL şi PPDD. De asemenea, demersului săi i se vor alătura primarii din Braşov, Arad şi Târgu Mureş.

Până la concretizarea noului proiect politic, Elena Udrea şi cei care o sprijină vor să rămână simpli membri de partid în PDL.

Astfel, au decis să nu accepte nicio funcţie în viitorul Biroul Permanent Naţional al partidului care urmează să se constituie în cadrul şedinţei Consiliului Naţional de Coordonare ce va avea loc peste două săptămâni.

Însă, deocamdată, Udrea aşteaptă rezultatul oficial al contestaţiei depuse la comisia de organizare a alegerilor.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a asumat public în 2011 proiectul Mişcării Populare. După ce în aprilie 2011 fiica sa a cerut întregistrarea mărcii „Mişcarea Populară” la OSIM, în septembrie anul trecut, şeful statului a recunoscut că el a rugat-o să facă acest lucru.

„Eu cred că trebuie pregatită ideea de mişcare populară pentru realizarea unei eventuale alianţe. De aceea am şi rugat-o pe fiica mea să înscrie la oficiul ăsta pentru denumiri…”, a declarat şeful statului. Băsescu nu a fost tranşant în momentul în care a venit vorba de momentul realizării unei alianţe. „Nu ştiu, înainte, după (alegerile din 2012 – n.r.), nu ştiu, dar preventiv trebuie să gândeşti politic (…) N-aş merge mai departe, decât să vă spun că este posibil să se creeze o alianţă sau că poate ar trebui creată”, a spus el.

Fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, a depus, în 11 aprilie, la OSIM, o cerere de înregistrare a mărcii „Mişcarea Populară”, domeniile asociate fiind educaţie, instruire, divertisment, servicii ştiinţifice şi tehnologice, crearea calculatoarelor, servicii juridice, personale şi sociale.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.