Antonescu, pentru revigorarea USL-ului

2014 este un an extrem de greu, iar liberalii trebuie să facă tot posibilul pentru a duce la îndeplinirea obiectivelor și angajamentelor luate în cadrul USL, a declarat, joi, preşedintele PNL Crin Antonescu.

„2014 are toate șansele să fie cel mai greu an, dar și cel mai fructuos din istoria politică a PNL de la realuarea activității sale în 1990. E un an cu foarte multe mize importante. Să nu uităm că noi facem parte dintr-o alianță politică numită USL. Primul mesaj este acela de a ne reaminti că ne aflăm sub această obligație și acest angajament. Îmi par iresponsabile declarațiile unor colegi de alianță, care vorbesc despre data la care ar fi mai bine să se rupă USL. Au exista divergențe, dar noi am intrat și am participat la această contrucție politică de bună bunăvoie, așa că avem obligația să menținem și să revigorăm USL. Să guvernăm bine această țară”, a declarat Crin Antonescu.

Domnia sa a reiterat ideea că USl va oferi un președinte care să ofere garanții românilor.

”Președintele trebuie să fie un garant al drepturilor și livertăților cetățenilor, un garant al funcționării corecte a instituțiilor, un garant al independenței justiției, un garant al respectului pentru Parlament, pentru Guvern, pentru îndeplinirea de către fiecare a prerogativelor pe care le prevede Constituția. Un garant intern și un garant extern. Un garant al faptului că România este din ce în ce mai mult o democrație consolidată”, a afirmat Antonescu.

”Un astfel de președinte vrem, un astfel de președinte care să dea garanții tuturor cetățenilor și nu doar unor demnitari și partide. Vrem un președinte care să aducă unitate”, a continuat el.

”Președintele trebuie să ofere garanții, nu liniște. Vom oferi un președinte care să ofere garanții cetățenilor”, a subliniat președintele PNL.

Crin Antonescu a mai anunţat că a fost mandatat să discute cu partenerii din USL pe tema „mecanismelor şi procedurilor” de funcţionare ale USL şi că este posibilă completarea protocolului.

„Biroul Politic m-a mandatat în calitate de preşedinte şi pe ceilalţi colegi ai mei, prim-vicepreşedinte, vicepremier, secretar general, liderii grupurilor parlamentare, depinde cum se formează echipa, să discutăm cu partenerii noştri la nivelul conducerii USL, acum, la început de an, cu cele mai bune gânduri şi cu cele mai serioase intenţii, ce trebuie să facem, ce trebuie să clarificăm, ce trebuie să reformulăm sau ce trebuie să adăugăm la documentele, la mecanismele, la procedurile de funcţionare a acestei alianţe politice. (…) Discutăm cu partenerii noştri şi, dacă socotim că este nevoie, că ne ajută, că-i ajută pe toţi oamenii din teritoriu, că discutăm şi de chestiune la nivelul central şi de chestiuni la nivel local şi de chestiuni care privesc funcţionarea Guvernului şi modul cum se iau decizii acolo, funcţionarea împreună a majorităţii parlamentare şi aceste lucruri se simte nevoia să fie stabilite în scris, evident atunci putem să construim nişte anexe la acest protocol, dacă este cazul”, a declarat Antonescu.

Liderul PNL a mărturisit  că în opinia sa condamnarea lui Adrian Năstase nu a fost una politică şi a spus că declaraţia făcută de premierul Victor Ponta a fost „sub o anumită emoţie”, dar nu o comentează.

Întrebat dacă vede condamnarea lui Năstase ca fiind una politică, Antonescu a răspuns: „Nu”.

„Eu am înţeles foarte bine ce a vrut să spună domnul Ponta şi de ce domnul Ponta, cumva şi la cald, cumva şi sub o anumită emoţie care e firească oricărei făpturi umane, chiar dacă are funcţii politice, a făcut-o. Cunosc acest lucru şi, dacă vreţi, îl înţeleg. (…) De aceea nu comentez acest lucru. Mi-am spus propria poziţie, dar nu am dorinţa de a comenta declaraţiile altora. Nu comentez nici declaraţiile domnului Iliescu”.

Antonescu nu crede că Ponta reprezintă un pericol la adresa independenţei Justiţiei pentru că a făcut o „anumită declaraţie”.

„Nu cred că domnul Ponta, pentru că a făcut o anumită declaraţie, pe care repet, eu nu o comentez, e vreun pericol la adresa independenţei Justiţiei. Chiar nu cred asta. Nu am depistat în nicun fel o acţiune a domnului Ponta care să stârnească dubii din acest pucnt de vedere”, a spus Antonescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.