Istoria împletiturilor ruseşti

 Împletiturile ruseşti sunt poate cele mai căutate, dar şi spectaculoase împletituri pe care domeniul înfrumuseţării le-a promovat de-a lungul vremurilor.

Sunt multe tipuri de împletituri ruseşti care mai de care mai faimoase şi atrăgătoare, acestea fiind extrem de apreciate de români, dar chiar şi de vedetele de la Hollywood.

Ele reprezintă cea mai bună alegere atunci când probabil multe fete doresc ceva deosebit pentru a fi în centrul atenţiei la diferite evenimente de zi sau de seară. Se poate face o împletitură lejeră, dar ordonată şi bine finisată pentru a avea un aspect plăcut şi cât mai profesional. Pentru a realiza o coafură perfectă, este nevoie de talent şi de creativitate, imagine vizuală, sau cum spun hair stilişti “trebuie să ai ochiul format pentru a ajunge de la o coafură simplă la una foarte complicată şi spectaculoasă”, aceasta însemnând artă.

Împletiturile au o semnificaţie culturală, ele au pus în valoare de-a lungul timpului frumuseţea fetelor, inocenţa, sensibilitatea şi puritatea acestora, dar şi bogăţia. Erau favoritele femeilor încă din vremuri străvechi, intodeauna aveau părul împletit chiar şi în gospodărie, pentru a nu le crea disconforturi sau neplăceri.

În vremuri exista un obicei care dădea voie femeilor să îşi afişeze starea lor şi anume de femei măritate sau singure. Cele care umblau cu părul împletit dădeau voie partenerilor şi arătau lumii că sunt singure, iar cele măritate îşi purtau părul despletit şi liber.

Coafurile elegante de seară, presupun o bună finisare a părului prin folosirea unui spray de strălucire şi netezire a firului de păr, sau ceară pentru a nu se electriza, abia apoi putându-se face împletiturile care trebuie să aibă aspect strălucitor şi bine finisat.

Chiar şi atunci când părul nu are un aspect plăcut şi sunteţi în criză de timp şi nu aveţi timpul necesar să vă spălaţi pe cap sau să ajungeţi la un salon vă puteţi face o împletitură lejeră simplă, fără prea multe complicaţii. Nu e nevoie ca toate firele de păr să stea perfect în împletitură pentru că de asta o şi numim împletitură lejeră.

Împletitura coroniţă este o împletitură cu un aspect elegant pentru persoanele care nu suportă să le vină părul pe faţă. Este perfectă această împletitură coroniţă indiferent dacă doriţi să fie împletită în două, în trei sau în patru. Aceste tipuri de împletituri se pot face din ce în ce mai multe metode, au o tehnică foarte interesantă, dar intradevar nu sunt deloc simple pentru persoanele care nu au mai avut contact cu acest domeniu. Împletiturile se pot face şi în două, trei, patru, cinci, în opt şi din ce în ce mai multe.

Împletiturile au fost intodeauna la modă chiar şi la nunţi din ce în ce mai multe mirese prefer o împletitură de dimensiune mică simplă sau complicate pentru a arăta cât mai bogat şi elegant.

Ani BAGHDASARIAN

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.