Antonescu: Ponta a vorbit în numele procurorului general, ceea ce este inacceptabil

Liderul PNL Crin Antonescu taxează meciul dintre Băsescu şi Ponta de joi. Şeful PNL a atras atenţia că premierul Victor Ponta a vorbit în numele procurorului general, ceea ce „este inacceptabil” şi a spus că speră că „a fost doar o greşeală”.

 Antonescu a spus că preşedintele şi premierulu au transmis „mesaje de forţă pe deasupra legilor, a principiilor, a cetăţenilor”.

 „Mesaje de forţă care vor să spună: eu controlez în această zonă mai mult sau eu controlez încă – în cazul preşedintelui – această zonă. Șeful Executivului, dl. Victor Ponta, a vorbit în numele procurorului general, a explicat de ce a fost schimbat, cum era băsist, cum a făcut dosare politice și cum domniile lor, nu știu exact cine, nu mai țin băsiști în funcție. Este inacceptabil, primul-ministru, prin atribuțiile Constituționale, nu poate și nu are nevoie nici să dea explicații, nici să dea mesaje în numele procurorului general. Șeful statului nu se lasă mai prejos”, a declarat Antonescu vineri într-o conferință de presă.

Antonescu a mai spus că îi invită la Senat pe preşedintele ţării Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc, şefii CSM şi DNA la o amplă discuţie pe tema independenţei Justiţiei care ar putea avea loc săptămâna viitoare.

Purtătorul de cuvânt al PSD: Atacul lui Antonescu este incorect. Să spună dacă şi-a făcut alte calcule

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, spune că atacul lui Crin Antonescu la adresa premierului Victor Ponta este unul incorect, iar liderul PNL trebuie să spună clar dacă „şi-a făcut alte calcule” cu viitorul USL.

„Poziţionarea e total neserioasă şi suntem dezamăgiţi de faptul că domnul Crin Antonescu nu realizează importanţa construcţiei numită USL. Şi-au pus foarte mulţi speranţa în noi, avem foarte multe obiective mai importante de dus la îndeplinire decât lupta cu Traian Băsescu”, a spus Ivan.

Purtătorul de cuvânt al lui Ponta spune că ieşirea publică a lui Antonescu pune USL într-o situaţie delicată.

„În primul rând, aceste declaraţii nu sunt corecte. Domnul Crin Antonescu ştie foarte bine că nimeni din PSD – suntem parteneri de drum de atâta timp – nu a încercat vreodată să politizeze Justiţia. Dimpotrivă, scoaterea Justiţiei din ghearele lui Traian Bsăescu a fost o luptă pe care am dus-o împreună, şi noi şi liberalii şi conservatorii. USL a avut şi are în continuare un astfel de obiectiv”, a spus Ivan.

În plus, atitudinea lui Antonesu faţă de premier este total incorectă şi denotă clar disperarea sa după voturi, adaugă acesta.

„Domnul Crin Antonescu, dincolo de supărările pe care şi le caută văd că periodic odată la o spătămână, la două sptămâni ca să atace PSD trebuie să-şi lămurească până la urmă ce vrea să facă în continuare. Mai mergem pe acelaşi drum, e important să răspundem aşteptărilor celor care ne-au votat sau e mai important să se poziţioneze ba împotriva Roşiei Montane, ba împotriva lui Victor Ponta. Până la urmă Crin Antonescu trebuie să răspundă la o întrebare foarte simplă: mai mergem împreună sau şi-a făcut alte calcule?”, a precizat Ivan.

  Dragnea: Antonescu vorbește în numele justiției

Vicepremierul Liviu Dragnea a criticat intervenția publică a liderului PNL, Crin Antonescu, pe tema justiției din România, precizând că acesta „vorbește în numele justiției”.

„Deocamdată domnul Crin Antonescu vorbește în numele justiției. Între cei 7,4 mil de români care au spus Da la referendum, inclusiv în beneficiul lui antonescu, și cei care îi hăituiau și alergau pe ulițe, eu îi aleg pe oameni”, a declarat Dragnea.

MRU: Călăul cere victimei un pact național. Are calcule cinice

Președintele partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a arătat revoltat de afirmațiile liderului liberal, Crin Antonescu, despre starea justiției din România, arătând că este lipsit de credibilitate.

„Dincolo de faptul că este lipsit de credibilitate, vrea să ne mai dea și lecții. Vrea să iasă de la guvernare, are calcule cinice de om politic de mâna a treia. Face el ce dorește, dar faptul că-i pasă prea puțin de România și stabilitatea ei este un lucru real. Antonescu îi dă o palmă lui Ponta. Îi tragem și noi două palme domnului Antonescu. Cum poate sa fie felicitat cand s-a trezit acum că justiția trebuie să fie independentă, când este responsabil pentru pașii înapoi pe care i-a făcut justiția sub guvernarea sa și a domnului Ponta?”, a declarat MRU la B1 TV.

Ponta nu comentează

Referitor la acuzaţiile şefului PNL, premierul Victor Ponta a răspuns că nu vrea să ducă critici în public şi că în USl este linişte.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.