Tőkés: Nu doresc să asist la procesul de intenţie derulat la comanda politică a premierului Victor

Europarlamentarul Tőkés László a semnat următoarea declaraţie de presă referitoare la revocarea titlului său de cavaler al Ordinului Naţional „Steaua României”:

Este binecunoscut faptul că avocatul împuternicit de mine, Kincses Elod, nu a fost audiat de Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional „Steaua României” în şedinţa din data de 26 septembrie 2013 şi că s-a insistat „să mă apăr personal”, în calitate de pârât, în cadrul întrunirii amânate pe data de 11 octombrie.

Având în vedere acest lucru, m-am adresat în mod oficial Cancelariei Ordinelor – şi în mod concret cancelarului Gheorghe Angelescu – şi am solicitat din nou asigurarea dreptului meu constituţional la apărare (conform Art. 44 din Constituţia României) prin avocatul împuternicit.

În acelaşi timp, avocatul Kincses Elod a adresat o sesizare Uniunii Naţionale a Barourilor din România, cerând acestui for o poziţie referitoare la subiectul atitudinii inadmisibile şi ilegale a Consiliului de Onoare al Ordinului Naţional „Steaua României”.

În concluzie, pretind în continuare să mi se asigure şi să mi se respecte dreptul constituţional elementar la apărare. Luând în considerare faptul că o comisie de partid poate decide revocarea unei decoraţii de stat doar în cazul unui stat cu un partid unic, nu doresc să asist personal la procesul de intenţie derulat la comanda politică a premierului Victor Ponta, suspectat de plagiat.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.