Directorul FMI: Zona EURO și-a reluat creșterea, dar rata șomajului rămâne mare

După șase trimestre de recesiune, Zona EURO iese din tunel și, anul viitor, creșterea economică ar putea fi de aproape 1 %, dar șomajul, de 12 %, este încă mult prea mare: în unele state, un sfert din populație și 50 la sută dintre tineri se află în căutarea unui loc de muncă”, a subliniat, într-un discurs ținut la Washington, directorul FMI, Christine Lagarde.

„Zona EURO traversează o profundă tranziție, după o criză a sectorului bancar și a datoriilor suverane, care a amenințat însăși natura uniunii monetare, dar acum, Zona EURO trebuie să continue pe calea integrării bugetare și financiare, chiar dacă mai sunt multe de făcut”, a adăugat directorul FMI.

„Refacerea economică în multe părți ale Europei este îngreunată de slăbiciunea sistemului bancar, a nivelului înalt al datoriilor companiilor și de fragmentarea sistemelor financiare”, a mai precizat doamna Lagarde.

Pentru directorul FMI, este nevoie de „definirea și vindecarea slăbiciunilor capitale, dar și de continuarea pe calea uniunii bancare, pentru a face întreaga construcție europeană mai solidă și mai sigură”, a afirmat directorul FMI.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.