Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Noul cod al insolvenței a fost publicat în Monitorul Oficial

Publicat: vineri, 04 octombrie 2013

Noul cod al insolvenței, care conţine un articol care prevede suspendarea licenţei televiziunilor sau radiourilor aflate în insolvenţă până la votarea planului de reorganizare – adică, închiderea televiziunilor pentru o perioada de cel puţin câteva luni, având în vedere durata obişnuita a întocmirii unui plan de reorganizare- a fost publicat, vineri după-amiază, în Monitorul Oficial.

Proiectului aprobat, miercuri, în şedinţă de guvern i-a fost adăugat un articol prin care oricărei televiziuni sau post de radio aflat în dificultate i se va ridica licenţa de emisie în mod automat.

„În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidența prevederilor Legii audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, ca urmare a deschiderii procedurii și până la data confirmării planului de reorganizare, se suspendă licența audiovizuală, în sensul Legii nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Național al Audiovizualului. În planul de reorganizare vor fi prevăzute condițiile de exercitare a dreptului de a difuza, într-o zonă determinată, un anumit serviciu de programe, condiții ce vor fi supuse aprobării prealabile a Consiliului Național al Audiovizualului”, se arată în articolul 81 al noului cod de insolvență.

Potrivit declaraţiei premierului Victor Ponta, prin Noul Cod al Insolvenţei vrea să transmita firmelor un semnal foarte clar.

“Cei care intră în insolvenţă doar ca să nu-şi plăteasca taxe la stat, aceia se duc direct în faliment, nu îi mai protejăm. Cei care au probleme, sigur că da, aşa cum se întamplă în toate ţările civilizate, îi ajutam să se restructureze. Vreau prin acest cod să combatem fenomenul evaziunii fiscale, prin aşa-zise programe de insolvenţă”, a precizat oficialul.

Întrebat dacă noul cod al insolvenţei se aplică retroactiv, Ponta a răspuns: „Sincer nu sunt un practician în insolvenţă. Dacă mă întrebaţi ca jurist, regulile de procedură se aplică imediat. Dispoziţiile de fond se aplică pentru situaţiile viitoare. Vă vorbesc despre regulile de la procedura penală, nu ştiu cum e la insolvenţă. Regulile de procedură sunt de aplicabilitate imediată”.

„Aş vrea să îmi plătiţi taxele, recunosc”, a mai spus Ponta, adresându-se reporterului Realitatea TV.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=15789

Publicat de la data oct. 4 2013. Categorii ECONOMIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

26 iunie 2019, 2:03
 

N
Senin
21°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 21°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 88%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:32
Apus: 21:04
Prognoza 27 iunie 2019
Zi
 

VSV
Predominant însorit
34°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NV
Predominant senin
21°C
Vânt: 7 km/h NV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 25-06-2019 Ora : 10 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 25 iunie, ora 11 – 27 iunie, ora 20 Zonele afectate : conform textului Fenomene : disconfort termic accentuat Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 25 iunie, ora 11 – 27 iunie, ora 20 Fenomene vizate: disconfort termic accentuat          Vremea va […]

Loto

Horoscop

  • 216.801 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team