Antonescu: USL nu se rupe

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, luni după-amiază, cu preşedintele Senatului Crin Antonescu, la biroul liderului PNL.  „Discutăm foarte liniştiţi despre revizuirea Constituţiei. Nu discutăm despre ruperea USL, USL nu se rupe”, a ieşit cu lămuriri Crin Antonescu.

”Aflând că transmiteți știri năprasnice despre ruperea USL, despre tensiuni îngrozitoare, am ieșit să spun că discut cu premierul și discutăm liniștit despre lucrările forumului Constituțional, despre calendr, despre modalitatea în care putem să ajutăm această dezbatere publică despre subiectul Constituției care se va prelungi până la jumătatea lunii mai. Nu sunt în discuție teme politice de felul relațiilor din USL, nu se discută despre procurori, nu se discută și nu se rupe nimic. ”, a afirmat Antonescu.

Întrebat despre numirea Codruței Kovesi la șefia DNA, liderul PNL a reiterat faptul că nu este de acord cu numirea acesteia.

Şi vicepremierul a precizat astăzi că „USL e mult prea importantă”, punctând  că au fost de-a lungul timpului şi vor mai fi dispute în cadrul Uniunii, dar asta nu va duce la ruperea alianţei.

Dragnea a recunoscut existenţa unor tensiuni în USL pe tema numirii procurorilor şefi la DNA şi la Parchetul General.

 „E posibil să existe neînțelegeri în alianță pe această temă, dar în PSD nu s-a ridicat niciodată problema de procurori. Noi în partid nu am discutat și nu vom discuta pe acest subiect. Victor Ponta este ministrul interimar al Justiţiei, are toate competenţele stabilite de lege să facă aceste propuneri şi noi am luat decizia că nu discutăm în partid care să fie propunerile pe care să le facă Victor Ponta. Pentru că, ce ar fi însemnat? Ar fi însemnat la noi la BPN să vină fiecare membru cu câte un procuror de mână, să facem un casting şi să alegem. Nu se poate aşa ceva””, a spus Dragnea.

Secretarul general al PSD a declarat că nu crede că această dispută între PNL și PSD să ducă la ruperea Uniunii Social Liberale.

„Nu sunt așa panicat, USL merge în continuare, au mai fost dispute și vor mai fi, dar nu se va rupe din acest subiect. USL e mult prea importantă”, a mai spus Liviu Dragnea.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că, în eventualitatea în care premierul Victor Ponta, din postura de ministru interimar al Justiţiei, o va desemna pe Codruţa Kovesi la şefia DNA, el se va opune, informează realitatea.net. “Teama mea este că putem continua așa, pentru că drumul acesta nu duce nicăieri. În ciuda calităților și bunelor intenții ale lui Victor Ponta, mă îndoiesc de varianta în care cineva susține în continuare coabitarea. Băsescu, ca agresor al sistemului democratic din România timp de opt ani, nu mai poate fi un partener. Putem spune că nu se negociază cu teroriștii, desigur, păstrând proporțiile. Un om pe care cetățenii României l-au respins în mod zdrobitor, pe care aceiași cetățeni l-au mai respins o dată, nu poate fi un partener. Argumentul cel mai puternic al lui Victor Ponta este presiunea internațională privind accelerarea numirii în funcție a unor procurori generali”, a spus Crin Antonescu. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a mai spus, că, în cazul în care premierul Victor Ponta o va desemna pe Codruţa Kovesi la şefia DNA, se pune întrebarea ce se întâmplă în continuare, adică dacă se rupe USL, el spunând că “poate e şi asta o variantă”, deşi are îndoieli. “În momentul în care doamna Mona Pivniceru a făcut personal opţiunea fermă pentru Curtea Constituţională, în acel moment, premierul a solicitat acest interimat (la Ministerul Justiţiei – n.r.) şi mie îmi pare că, atât cât suntem în continuare în alianţă, nu putem refuza premierului acest drept”, a declarat Crin Antonescu. El a subliniat că, dacă premierul Victor Ponta, ca ministru interimar al Justiţiei, o propune pe Codruţa Kovesi pentru şefia DNA, “categoric acest lucru nu va fi susţinut de PNL, va fi în dezacord cu PNL”. “Mai departe, ce să facem, să rupem USL? Poate e şi asta o variantă”, a continuat liderul PNL, adăugând însă că are îndoieli în această privinţă.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.