Ponta: Fac nominalizările după ce discut cu CSM şi Băsescu

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că va face nominalizările pentru conducerea Parchetului General şi a DNA după ce va discuta cu CSM şi cu preşedintele Traian Băsescu.

Fac nominalizările după ce discut cu CSM şi cu preşedintele, pentru că altfel nu fac nominalizări ca să propun nişte oameni pe care să-i respingă CSM şi preşedintele. Mi se pare un mod absolut neserios şi iresponsabil de a acţiona”, a spus Ponta care a adăugat că în PSD nu s-a discutat despre numirea procurorilor şefi.

„Nu am discutat aşa ceva, nu se pun procurorii de către PSD sau de către PNL. (…) Mai spun o dată: nu vreau să ne întoarcem la regimul în care procurorii erau puşi politic, ca să îi atace pe alţii sau să protejeze pe alţii. Cei care trebuie să fie la conducerea parchetelor trebuie să cerceteze pe toată lumea care încalcă legea şi trebuie să lase în pace pe toţi cei care respectă legea. Atât”, a susţinut premierul Victor Ponta.

Domnia sa a precizat că pe ordinea de zi nu a figurat şi subiectul privind numirea procurorilor.

„O să o dezamăgesc pe colega nostră de la Antena 3, dar nu vorbim la şedinţă despre procurori, că procurorii nu se pun nici la PSD, nici la PNL. Dacă e, îi punem la Antena 3, dar la PSD nu punem procurori şi nici la PNL şi deci nu avem subiectul ăsta pe ordinea de zi. Am văzut că era o îngrijorare mare şi am vrut să o lămuresc de acum”, a spus Ponta.

Totodată, co-preşedintele USL  A explicat că respectă punctul de vedere al liderului PNL Crin Antonescu privind opoziţia sa faţă de eventuala numire a Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA.

„Eu am văzut punctul de vedere, îl respect. În acelaşi timp, eu o să fiu totdeauna solidar cu colegii liberali şi când vor lua ei decizii controversate. Eu i-am sprijinit când i-au luat pe domnii Frunzăverde şi Stănişoară, care au fost mult mai apropiaţi de domnul Traian Băsescu decât Kovesi. Iar eu Kovesi nu o pun vicepreşedinte la PSD. Să stea liniştiţi liberalii pe tema asta. (…) Eu sunt solidar cu ei, îi susţin. Am responsabilitatea guvernării ţării până la anul când domnul Antonescu va deveni preşedinte şi trebuie să aibă o ţară pe care să o conducă. În politică e important să îţi asumi şi decizii, e important să şi răspunzi pentru ceea ce faci şi e important să faci, nu să vorbeşti”, a declarat Ponta.

În altă ordine de idei, liderul  PSD a  mărturisit că moţiunea simplă depusă de PDL la Camera Deputaţilor pe tema metroului este una împotriva PDL.

E o moţiune la Camera Deputaţilor, înţeleg, în care o să vreau în special parlamentarii de Bucureşti, o să vă dau toate documentele, să vedeţi cum s-a îngropat metroul sub conducerea PDL şi cum încercăm să-l dezgropăm noi, sigur, cu costuri foarte mari, cu eforturi. (…) E o moţiune a PDL Blaga contra PDL Udrea sau a PDL Udrea contra PDL Blaga? Că e o moţiune a PDL împotriva PDL, având în vedere că ei s-au ocupat în ultimii ani de aceste lucruri. O să vă dau azi toate datele, cine a semnat, pe câţi bani a semnat şi cât o să plătim noi în continuare ca totuşi lucrurile să meargă bine spre binele Bucureştiului”, a spus Ponta.

Premierul a mai declarat că nu a fost niciodată de acord ca Daniel Morar să ocupe o funcţie de conducere în Parchete pentru că a condus anchetarea celor care au votat la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu.

„Şi acum consider că acţiunea desfăşurată de DNA sub conducerea domnului Morar de anchetare a celor care au votat la referendum reprezintă un abuz şi din acest motiv nu am fost niciodată de acord ca domnul Morar să ocupe o funcţie de conducere în Parchete, pentru că a fost cel care a coordonat acel abuz. Simplu, nu m-am răzgândit absolut deloc”, a declarat premierul Victor Ponta.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.