Aparatele electronice vor putea fi utilizate în timpul decolării şi aterizării avioanelor

Administraţia Federală în domeniul Aviaţiei (FAA) din SUA ridică majoritatea restricţiilor privind utilizarea electronicelor de către pasageri în timpul decolării şi aterizării avioanelor. Interdicţia va rămâne în vigoare însă în privinţa apelurilor telefonice, a mesajelor sms şi a navigării pe internet.

Astfel, persoanele care călătoresc cu avionul vor putea asculta muzică, citi şi se vor putea juca pe electronicele personale în timpul decolării şi aterizării, activităţi care nu necesită accesarea reţelelor mobile.

Pasagerii pot naviga pe internet în timpul zborului, prin reţelele WiFi instalate pe aeronave, activate de obicei la altitudini de peste 3.000 de metri.

Potrivit New York Times, noile reguli vor intra în vigoare înainte de finalul acestui an, după ce companiile de transport aerian vor stabili dacă avioanele din dotare pot tolera interferenţele.

Regula care prevede interzicerea utilizării electronicelor personale în timpul zborurilor a devenit o sursă de frustrare pentru pasageri în ultimii ani, fiind considerată ca depăşită într-o eră puternic tehnologizată.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.