Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

APEL WWF ROMANIA: Salvați pădurile nimănui! Jumătate de milion de hectare sunt în pericol

Publicat: luni, 24 decembrie 2018
Foarte multe din pădurile pe care le vedem din mașină, pe marginea râurilor, pe dealuri sau în vârful munților, în timp ce facem naveta sau călătorim nu sunt recunoscute oficial ca atare și nu sunt tratate ca fiind păduri. Chiar dacă arată precum și îndeplinesc funcțiile unei păduri (după criterii de definire cu recunoaștere internațională), în România nu sunt încadrate astfel în mod oficial și prin urmare nu sunt păzite, monitorizate, îngrijite, regenerate sau după caz, protejate.
Cu ajutorul tău, le putem proteja!

WWF-România va susține ocrotirea pădurilor din afara fondului forestier național solicitând ca proprietarii să fie compensați prin mecanisme financiare adecvate, pentru ca aceste păduri să fie incluse în fondul forestier național și să fie gestionate corespunzător funcțiilor pe care le îndeplinesc.

Află mai multe
WWF-România relansează platforma Lemn Controlat

Un instrument eficient pentru combaterea tăierilor ilegale și încurajarea unui management forestier responsabil, site-ul www.lemncontrolat.ro cuprinde informațiile esențiale pentru ca operatorii1 din România să evite plasarea pe piața internă a UE a lemnului provenit din exploatări ilegale, păduri virgine sau alte păduri în care valorile ridicate de conservare sunt amenințate.

 

Codrii Seculari de la Strâmbu Băiuț – un proiect major de conservare
În septembrie 2018, WWF-România, Direcția Silvică Maramureș și Primăria Comunei Băiuț au început implementarea proiectului “Elaborarea Planului de Management pentru situl de importanță comunitară ROSCI0285 Codrii Seculari de la Strâmbu Băiuț”. O parte a acestei păduri a devenit sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.
Pădurile de azi, valori prețioase pentru generațiile viitoare
Valorile Ridicate de Conservare adăpostite de pădurile din România se vor bucura din 2019 de un regim de conservare armonizat la nivel național, grație noului sistem de zonare funcțională a pădurilor, recent adoptat prin ordin de ministru. În ultimii 10 ani, WWF-România a promovat implementarea VRC și a practicilor de management forestier responsabil.
Identificarea pădurilor virgine continuă și în acest an

În luna septembrie a acestui an organizația noastră a semnat un protocol de colaborare, pe doi ani, cu Ministerul Apelor și Pădurilor (MAP), în vederea întreprinderii demersurilor necesare pentru identificarea, cartarea și înscrierea în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine din România a noi suprafețe de păduri.

Ultimele fortărețe de sălbăticie din Carpații de sud-vest, protejate

WWF-România și-a propus să evalueze toate pădurile potențial virgine din Caraș-Severin, până la finalul anului 2018 (toate suprafețele din proprietatea statului). Puțini oameni știu că această parte a Banatului este casă și refugiu pentru mii de specii de animale și plante, netulburate în traiul lor, în mijlocul unor ecosisteme încă în echilibru.

Lemnul de foc, pădurile și prelucrarea lemnului
Am cerut adoptarea de noi soluții pentru îmbunătățirea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din pădurile proprietate publică, prin încurajarea valorificării și prelucrării superioare a lemnului și garantarea unui echilibru între necesarul industriei și nevoile de bază ale comunităților locale, printr-un set de propuneri.
Echipa WWF ROMANIA

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=107265

Publicat de la data dec. 24 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

12 iulie 2020, 6:33
 

N
Senin
18°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 19°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 72%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:43
Apus: 20:59
Prognoza 13 iulie 2020
Zi
 

N
Parţial însorit cu furtună
22°C
Vânt: 7 km/h N
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

N
Predominant senin
13°C
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 11-07-2020 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 12 iulie, ora 06:00 – 12 iulie, ora 18:00; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : instabilitate atmosferică; Mesaj : MESAJ 1 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 12 iulie, ora 06:00 – 12 iulie, ora […]
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 11-07-2020 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 12 iulie, ora 18:00 – 13 iulie, ora 06:00; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : instabilitate atmosferică; Mesaj : MESAJ 2 INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 12 iulie, ora 18:00 – 13 iulie, ora 06:00Fenomene vizate: instabilitate atmosfericăZone afectate: conform […]

Loto

Horoscop

  • 309.992 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team