Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Aprecieri internaţionale pentru „Tochitură de miel cu ceapă şi unt de oaie”

Publicat: marți, 02 aprilie 2013

Producţia TVR Internaţional a fost selectată la o nouă competiţie din străinătate

Documentarul „Tochitură de miel cu ceapă şi unt de oaie”, realizat de Iulian Foişor pentru TVR Internaţional, a fost selectat în competiţia oficială – la secţiunea cadRO – a Festivalului Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF, Chişinău, 2013.

La ediţia din acest an a festivalului, ce se va desfăşura în perioada 30 mai – 3 iunie, au fost înscrise peste 250 de filme din 47 de ţări, dintre care doar 12 au fost selectate pentru finala secţiunii cadRO (dedicată documentarelor despre români şi comunităţile româneşti din întreaga lume).

Documentarul a fost distins în 2012 cu Premiul pentru Cel Mai Bun Scenariu la cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Filme Documentare Turistice (ITF’CRO) de la Split, Croaţia, şi a fost prezent în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film Montan de la Bansko, Bulgaria, noiembrie 2012. Cea mai recentă invitaţie de participare a filmului a fost în luna martie 2013 la Târgul Internaţional de Film Documentar de la Salonic, Grecia.

Regizorul, scenaristul şi producătorul Iulian Foişor declară că, sub titlul metaforă al filmului – „Tochitură de miel cu ceapă şi unt de oaie”, invită publicul la o incursiune antropologică într-o stare de spirit, dintr-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat. „Filmul este o casă cu mai multe nivele. La parter, preparăm o reţetă ciobănească. Pe etaje, gustăm din fructele realităţii cotidiene. Pentru ca, de la mansardă, să privim încotro se îndreaptă vieţile noastre„.

CRONOGRAF este unicul festival internaţional de film documentar din Republica Moldova, ajuns la cea de-a XI-a ediție. Festivalul aduce pe „ecranul unde realitatea devine artă” documentare de valoare de pe o vastă arie geografică, cineaşti din toată lumea, sesiuni de instruire şi dezbateri pe teme cinematografice.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=3693

Publicat de la data apr. 2 2013. Categorii CULTURĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 octombrie 2019, 0:48
 

NNE
Ceaţă
9°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 11°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 99%
Vânt: 0 km/h NNE
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:34
Apus: 18:27
Prognoza 19 octombrie 2019
Zi
 

E
Înnourat
23°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Senin
10°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.492 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team