Aproape 150 de milioane de lei pentru europarlamentare

Guvernul va trebui să scoată din buzunar pentru organizarea euroalegerilor din acest an 148 de milioane de lei, cu aproape 50% mai mult decât în 2009.

98,7 milioane lei a cheltuit Executivul în 2009 pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul European, fondurile fiind asigurate prin suplimentarea bugetelor instituţiilor implicate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Executivului.

Vicepreședintele Autorității Electorale Permanente, Marian Muhuleț, a explicat costul majorat prin creşterea preţurilor şi diferenţa de TVA, cota taxei pe valoarea adăugată fiind ridicată în 2010.

De asemenea, Muhuleț a precizat că aceste alegeri vor fi cu 50 de mlioane de lei mai scumpe decât cele alegerile parlamentare din 2012.

Ce vor găsi noii deputați pe agendă după alegeri?

 

Ce politici va dezvolta UE în următorii cinci ani? Cum se vor cheltui banii contribuabililor? Iată întrebări ale căror răspunsuri vor depinde de balanța de putere din Parlamentul European și de viitorul leader al Comisiei Europene, acestea fiind decise de rezultatul alegerilor europene din mai 2014.

Partidele politice europene vor finaliza programele lor electorale în primăvara anului 2014. Dar subiecte precum stabilizarea și mai mare a sistemelor financiare, mai ales în zona euro, nevoia de a crește competitivitatea Europei în economia globală și măsurile de stimulare a locurilor de muncă vor rămâne cu siguranță sus pe agenda următorilor ani.

Protecția consumatorului și temele privitoare la mediu vor necesita, de asemenea, atenția Parlamentului, la fel ca și acordul comercial și de investiții cu Statele Unite pe care noul Parlament va trebui să îl aprobe sau respingă. Bugetul UE se va număra, de asemenea, printre subiectele de pe agendă pentru că deputații nou aleși vor avea de revizuit bugetul pe termen lung 2014-2020, din punctul de vedere al mărimii sale, al surselor de finanțare și al modalităților de cheltuire.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.