Apropiații lui Joe Biden care au devenit lobby-iști fac profituri frumoase

Chris Putala, fost consilier al Comitetului judiciar al lui Biden, a adăugat o nouă duzină de clienți noi din noiembrie încoace. El a făcut lobby la Casa Albă în numele a 16 clienți, inclusiv Comcast, Oracle și T-Mobile, conform unor documente citate de publicație.

Firma lui Putala a înregistrat venituri din lobby de 930.000 de dolari în al doilea trimestru al acestui an – de trei ori mai mult decât a câștigat în al doilea trimestru al anului trecut.

Lobby-ul medicamentelor Pharmaceutical Research and Manufacturers of America a angajat firma Putala Strategies în luna iunie și a plătit 20.000 de dolari pe lună, care a inclus lobby la Casa Albă și Senat pe probleme precum prețul și importul medicamentelor, scrie „Politico”.

Firma de lobby the GROUP, unde fostul asistent al Biden Sudafi Henry este partener, a preluat, de asemenea, peste o duzină de clienți noi de la alegerea actualului președinte, inclusiv Lyft, Intuit și Everytown for Gun Safety Action Fund. Veniturile de lobby ale companiei în al doilea trimestru au fost peste dublul din al doilea trimestru al anului trecut.

Unul dintre asistenții de top ai lui Biden, Steve Ricchetti (foto), are noi clienți pentru lobby și este implicat în prezent în complicatele negocieri pentru planul uriaș de infrastructură al Administrației, iar fratele său, Jeff Richetti, a fost menționat de „The Washington Post” și de „The Wall Street Journal” care notează că veniturile sale de lobby au crescut datorită unor noi clienți de anvergură, printre care chiar Amazon.

Deși Jeff Ricchetti a încetat să facă lobby la Casa Albă începând cu al doilea trimestru al acestui an, a făcut, totuși, lobby la Biroul Executiv al președintelui pentru doi clienți, Charter Communications și American Health Care Association.

Aceasta din urmă a recunoscut cu lejeritate că „eforturile sale de advocacy includ o echipă largă, care să ajute compania să aibă acces pe ambele părți ale culoarelor politice”.

De partea lor, nici Henry, nici Putala nu au răspuns la solicitările publicației de a face comentarii.

Roxana Istudor

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.