Armele capturate în Canalul Panama sunt cubaneze

Autorităţile de la Havana au confirmat faptul că armele găsite la bordul unei ambarcaţiuni nord-coreene de forţele panameze provin din Cuba, materialul militar, învechit, fiind trimis la Pyongyang pentru a fi recondiţionat.

Într-un comunicat prezentat de Ministerul cubanez de Externe se precizează că armele găsite de poliţiştii panamezi la bordul cargoului Chong Chon Gang urma să fie reparate şi înapoiate Cubei.

„La bordul navei respective se aflau 240 de tone de arme defensive învechite – două rachete sol-aer de tip Volga şi Pechora, nouă rachete dezasamblate, două avioane Mig-21 şi 15 motoare pentru acest tip de aparat de zbor, toate fabricate la jumătatea secolului trecut şi care trebuia fie reparate şi să revină în ţara noastră”, se arată în comunicat.

La începutul inspectării vasului coreean, militarii panamezi crezuseră că acesta transporta droguri.

„Crezusem că transporta droguri. Când am început să descărcăm vasul care venea din Cuba şi care se îndrepta spre Coreea de Nord, transportând 220.000 de quintale de zahăr, am descoperit containere despre care credem că ar conţine echipament perfecţionat pentru rachete, iar acesta nu este autorizat”, a indicat Ricardo Martinelli, preşedintele statului Panama.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.