Sebastian Ghiță vrea ca SRI să intercepteze conversaţiile făcute de pe cartelele telefonice prepay

Deputatul PSD Sebastian Ghiță vrea să depună o iniţiativă legislativă care să permită şi ascultarea conversaţiilor care se fac de pe cartelele telefonice pre-plătite.

Potrivit iniţiativei legislative susţinute de Sebastian Ghiţă, orice persoană va trebuie să prezinte codul numeric personal atunci când va cumpăra o cartelă pre-plătită. Dacă ulterior un judecător va decide interceptarea numărului telefonic asociat cartelei respective, serviciile secrete vor avea posibilitatea să-l identifice pe deţinătorul acelei cartele.

”Aceste date vor fi centralizate de o autoritate şi, în cazul unei cereri de ascultare, operatorul trebuie să fie capabil să pună la dispoziţie CNP-ul, numele şi prenumele persoanei care a folosit o anumita cartelă”, a declarat Ghiță.

Deputatul PSD, membru în Comisia comună pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, susţine în acelaşi timp şi implementarea unui program PRISM în Romania. Programul va permite supravegherea comunicatiilor pe internet, în cazul suspiciunilor de terorism sau infracţiuni economice grave.

”Realitatea e că eu nu vreau să îmi văd copiii răpiţi pe stradă şi nici nu vreau să îmi văd sărind vreo bombă într-un hotel şi nici nu cred că în numele libertăţilor cetăţeneşti trebuie să ne permitem luxul de a fi nesiguri, de a ne lăsa expuşi. E o mare gaură în chestiunea asta pentru siguranţa noastră a tuturor”, a precizat deputatul PSD.

Sebastian Ghiță susţine că va începe demersurile parlamentare pentru definitivarea acestui proiect, la toamnă, o dată cu începerea activităţii parlamentare. Social democratul afirmă în acelaşi timp că proiectul se bucură de susţinerea mai mulţor colegi parlamentari.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.