Art terapie la ”Floare Roşie”

Un număr de aproximativ 20 de persoane vârstnice rezidente ale Complexului de Servicii Sociale ”Floare Roşie” au participat astăzi la o acţiune inedită de art terapie şi socializare menite să le stimuleze spontaneitatea şi să le aducă un zâmbet.

Şi pentru că nu există modalitate corectă sau greşită în exprimarea emoţiilor prin art terapie, persoanele vârstnice s-au întrecut în decorarea ouălor de Paşte.

 Roşii, albastre, pestriţe sau cu buline, ouăle au fost pictate pe rând, cu creativitate şi răbdare.

Experienţa de astăzi are ca scop exprimarea spontană şi autentică, iar în timp, poate duce chiar la împlinire personală şi vindecare emoţională.

Primăria Sectorului 6 încurajează socializarea vârstnicilor, iar acest proiect face parte din strategia Direcţei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 care susţie procesul de îmbătrânire activă a populaţiei din comunitate.

Complexul de Servicii Sociale ,,Floare Roşie” funcţionează în str. Floare Roşie nr. 7A, Sector 6 şi este un complex modern, unde persoanele vârstnice aflate în dificultate pot beneficia de măsuri de suport specifice situaţiei de dependenţă, prin asigurarea serviciilor de îngrijire în sistem rezidenţial.

Mai multe informaţii legate de programele derulate de DGASPC Sector 6 găsiţi la www.asistentasociala6.ro.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.