Artă Plastică Contemporană din România (a II-a ediție) la Galeria Căminul Artei din București

HXA Art Gallery în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, vă invită vineri, 16 aprilie 2021, ora 16.00, la vernisajul expoziției ,,Artă Plastică Contemporană din România„, ediția a II-a, ce va avea loc la Centrul Artelor Vizuale, Galeria Căminul Artei, București.

Evenimentul expozițional reunește pe simeze 71 de artiști, nume de referință ale artei plastice contemporane româneşti.

Prezintă: Prof.univ.dr. Petru Lucaci, Președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România și Lector univ.dr. Marius Barb Barbone, Președinte Filiala Pictură București a UAP din România.

Invitat de onoare: Irina-Margareta Nistor. Curatori: Ami Vasilescu și Horia Gherghina.

Expoziția de la Centrul Artelor Vizuale este a VII-a, după alte 6 expoziții din muzee de renume: Muzeul Castelul Corvinilor din Hunedoara, Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, Complexul Muzeal Bistrița- Năsăud, Muzeul Botoșani – Galeriile de artă Ștefan Luchian, Muzeul Municipal ,,Regina Maria” din Iași și Muzeul de Istorie din Târgoviște.

Proiectul APCOR, Artă Plastică Contemporană din România promovează artiștii români și arta românească contemporană printr-o serie de expoziții itinerante, reușind să aducă un optimism al ideii de reașezare valorică a artei în spațiul public, dar și de asimilare a acesteia în circuitul turistic regional.

La deschiderea expoziției, purtarea măştii de protecţie este obligatorie pe toată perioada desfăşurării evenimentului. Masca de protecţie trebuie să acopere nasul și gura.

Pentru a putea respecta măsurile de distanţare fizică, în galerie vor fi maximum 20 vizitatori simultan. Se recomandă folosirea dezinfectanţilor pentru mâini şi respectarea indicaţiilor organizatorilor.

Claudiu Victor Gheorghiu

Comments

comments

One thought on “Artă Plastică Contemporană din România (a II-a ediție) la Galeria Căminul Artei din București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.