Artă Plastică Contemporană din România (a II-a ediție) la Iași

Expoziția itinerantă „Artă plastică contemporană din România” a ajuns în octombrie 2020 la a doua ediție, după succesul pe deplin meritat al primei ediții.

Am ajuns la a cincea etapă din ediția a II-a, acum în doua locații diferite din Iași: Muzeul Municipal ,,Regina Maria” și galeriile de artă Dumitru I. Grumăzescu.

Ca de obicei, partenerii media pentru care scriu vor aloca spații importante acestui eveniment, vă reamintim că această valoroasă expoziție itinerantă, a II-a ediție, a fost găzduită pe simezele  Muzeului Castelul Corvinilor din Hunedoara,  Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva, Complexului Muzeal Bistrița – Năsăud, galeriilor ,,Ștefan Luchian” din Botoșani.

Curator și organizator: Ami Vasilescu.

Proiectul cultural propune acţiuni de expunere a operelor artiştilor români cu scopul promovării artei contemporane româneşti, reușind să aducă prin aceste expoziţii itinerante un optimism al ideii de reașezare valorică a artei în spațiul public, dar și de asimilare a acesteia în circuitul turistic regional.

HXA Art Gallery în parteneriat cu Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași, vă invită sâmbătă, 27 februarie 2021, ora 16:00, la expoziția Artă Plastică Contemporană din România, ediția a II-a.

Expoziția va fi găzduită, în același timp, în doua locații diferite: Muzeul Municipal „Regina Maria” și Galeriile de Artă Dumitru I. Grumăzescu.

Vor fi expuse 100 de lucrări de artă, aparținând a 70 de artiști plastici de pe tot cuprinsul țării, membri ai UAP din România.

În deschidere vor vorbi:  dr. Aurica Ichim și prof. dr. Ofelia Huțul. Curatori: Amy Vasilescu și Ofelia Huțul.

Vă așteptăm!

Claudiu Victor Gheorghiu

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.