Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Artă și credință, premiile Fundației ”Credință și Dragoste”

Publicat: luni, 05 august 2013

Este uimitor și emoționant să vezi în ziua de azi doi oameni tineri, de real succes implicați într-un proiect umanitar consistent. Soții Denisa (cunoscuta componentă a duetului Bambi, absolventă de Conservator) – vice-președinte și dr. Cornel Brotac – președinte fondator au lansat oficial Fundația ”Credință și Dragoste” (a se observa că este vorba chiar de inițialele prenumelor lor). Scopul declarat al fundației este recuperarea medicală și socială a victimelor accidentelor rutiere, a celor cu deficit motor și a celor care au nevoie de îngrijire la domiciliu. Latura medicală a constat în proiectarea pe ecran a patru cazuri dificile de acest gen, iar cea socială prin premierea unor personalități implicate în campanii umanitare de mare rezonanță. Nu întîmplător Denisa Tănase-Brotac a fost distinsă recent cu unul din trofeele Galei ”Femei de succes 2013”, la Brașov. De această dată ea n-a cîntat, ci a fost amfitrion, susținută cu obiectivul foto din sală de sora sa Raluca. Spre bucuria noastră am putut constata cîți reprezentanți ai muzicii, ai artelor în general dovedesc generozitate sufletească, fiind promotori ai unor acțiuni circumscrise carității.

Realizatoarea radio și TV Liana Stanciu și soțul ei Mihai Georgescu au fost premiați pentru fundația ”Salvați-vă îngerii” și pentru numeroasele proiecte sociale, în timp ce reputata vedetă TVR Iuliana Marciuc a fost recompensată pentru promovarea tinerelor talente, dar și a artiștilor de mare valoare din ”generația de aur” în emisiunea ”Confesiuni”. Un alt nume binecunoscut din muzica pop-rock, Alin Oprea, a primit frumosul trofeu recompensînd ”Talisman Tour 2010 – Îngeri pentru îngeri”, un turneu dublat de campanie umanitară, finalizat cu o donație de 4 miliarde de lei vechi pentru copiii bolnavi din întreaga țară. O altă emisiune exponențială a TVR, ”O dată în viață”, reprezentată pe podium de realizatorul Titus Munteanu și de prezentatoarea Iuliana Tudor, a fost laureată pentru implicarea socială intensă, pentru susținerea unor cazuri impresionante, cu tineri talentați fără posibilități de afirmare.

Valoroasa solistă Luminița Anghel și-a datorat premiul activității în postura de subsecretar de stat al Autorității pentru protecția drepturilor copilului. Două cunoscute realizatoare-prezentatoare TV au figurat la rîndul lor pe lista laureaților: Corina Chiriac pentru încurajarea permanentă a tinerelor talente muzicale în emisiunea ”Să ne-amintim duminica” (Național TV), iar Oana Roman pentru campaniile umanitare, susținerea unor cazuri speciale, campania dedicată copiilor bolnavi de autism (”Drept la țintă” – Kanal D). Momentele muzicale au fost susținute de corul ortodox ”Credință și Dragoste” și de fostul membru al trupei Mandinga, Alejandro Martinez, alături de formația sa.

A fost o manifestare de ținută, emoționantă, de mare distincție și calitate, așa cum am dori să aplaudăm cît mai des.

Octavian URSULESCU

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=11704

Publicat de la data aug. 5 2013. Categorii ARMONII ȘI DISONANȚE by TAVI URSULESCU, Cultură.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 iunie 2019, 22:02
 

N
Predominant înnourat
21°C
14 km/h
Perceput de temperatură: 19°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 88%
Vânt: 14 km/h N
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:32
Apus: 21:04
Prognoza 26 iunie 2019
Zi
 

NE
Parţial însorit
31°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

N
Senin
18°C
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 25-06-2019 Ora : 10 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor Mesaj :   INFORMARE METEOROLOGICĂInterval de valabilitate: 25 iunie, ora 11 – 27 iunie, ora 20Fenomene vizate: disconfort termic accentuat          Vremea va fi călduroasă, […]

Loto

Horoscop

  • 216.755 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team