Artă și credință, premiile Fundației ”Credință și Dragoste”

Este uimitor și emoționant să vezi în ziua de azi doi oameni tineri, de real succes implicați într-un proiect umanitar consistent. Soții Denisa (cunoscuta componentă a duetului Bambi, absolventă de Conservator) – vice-președinte și dr. Cornel Brotac – președinte fondator au lansat oficial Fundația ”Credință și Dragoste” (a se observa că este vorba chiar de inițialele prenumelor lor). Scopul declarat al fundației este recuperarea medicală și socială a victimelor accidentelor rutiere, a celor cu deficit motor și a celor care au nevoie de îngrijire la domiciliu. Latura medicală a constat în proiectarea pe ecran a patru cazuri dificile de acest gen, iar cea socială prin premierea unor personalități implicate în campanii umanitare de mare rezonanță. Nu întîmplător Denisa Tănase-Brotac a fost distinsă recent cu unul din trofeele Galei ”Femei de succes 2013”, la Brașov. De această dată ea n-a cîntat, ci a fost amfitrion, susținută cu obiectivul foto din sală de sora sa Raluca. Spre bucuria noastră am putut constata cîți reprezentanți ai muzicii, ai artelor în general dovedesc generozitate sufletească, fiind promotori ai unor acțiuni circumscrise carității.

Realizatoarea radio și TV Liana Stanciu și soțul ei Mihai Georgescu au fost premiați pentru fundația ”Salvați-vă îngerii” și pentru numeroasele proiecte sociale, în timp ce reputata vedetă TVR Iuliana Marciuc a fost recompensată pentru promovarea tinerelor talente, dar și a artiștilor de mare valoare din ”generația de aur” în emisiunea ”Confesiuni”. Un alt nume binecunoscut din muzica pop-rock, Alin Oprea, a primit frumosul trofeu recompensînd ”Talisman Tour 2010 – Îngeri pentru îngeri”, un turneu dublat de campanie umanitară, finalizat cu o donație de 4 miliarde de lei vechi pentru copiii bolnavi din întreaga țară. O altă emisiune exponențială a TVR, ”O dată în viață”, reprezentată pe podium de realizatorul Titus Munteanu și de prezentatoarea Iuliana Tudor, a fost laureată pentru implicarea socială intensă, pentru susținerea unor cazuri impresionante, cu tineri talentați fără posibilități de afirmare.

Valoroasa solistă Luminița Anghel și-a datorat premiul activității în postura de subsecretar de stat al Autorității pentru protecția drepturilor copilului. Două cunoscute realizatoare-prezentatoare TV au figurat la rîndul lor pe lista laureaților: Corina Chiriac pentru încurajarea permanentă a tinerelor talente muzicale în emisiunea ”Să ne-amintim duminica” (Național TV), iar Oana Roman pentru campaniile umanitare, susținerea unor cazuri speciale, campania dedicată copiilor bolnavi de autism (”Drept la țintă” – Kanal D). Momentele muzicale au fost susținute de corul ortodox ”Credință și Dragoste” și de fostul membru al trupei Mandinga, Alejandro Martinez, alături de formația sa.

A fost o manifestare de ținută, emoționantă, de mare distincție și calitate, așa cum am dori să aplaudăm cît mai des.

Octavian URSULESCU

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.