ASF: Nu există motive să se scumpească RCA după liberalizarea pieţei

Tarifele poliţelor de asigurare de răspundere civilă auto – RCA – nu ar trebui să crească după liberalizarea din 18 mai, când se va încheia perioada de plafonare, spune preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu.

„Nu există motive ca tarifele să crească. Nu exclud o creştere graduală şi diferenţiată, dar exclud o creştere explozivă de genul +20%. Cred că media acestor tarife va rămâne acolo unde se află acum, cu o uşoară evoluţie la categorii cu risc ridicat, cum ar fi transportatorii de persoane sau cei cu maşini puternice”, a spus Mişu Negriţoiu.

Preşedintele ASF a menţiont că în prezent media generală a tarifelor RCA este de 727 de lei, în scădere cu 3% faţă de perioada similară din 2016, apoi la persoanele fizice media RCA este de 533 de lei, iar la persoanele juridice – 1.340 de lei.

Potrivit ultimelor date ale ASF, piaţa poliţelor auto obligatorii RCA a atins, la sfârşitul primului trimestru al anului 2017, valoarea de 1,06 miliarde de lei, nivel similar cu cel consemnat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Numărul contractelor anuale a ajuns, în primele trei luni ale anului, la 1,46 milioane de unităţi, faţă de 1,44 milioane în trimestrul I al anului 2016, cea mai mare pondere fiind reprezentată de poliţele cu o valabilitate de 6 luni. Totodată, analiza datelor preliminare raportate de societăţile de asigurare relevă faptul că ponderea poliţelor cu durată pe o lună a crescut de la 6,46% la 14,37%.

Sursa: Amos News

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.