Assad promite că Siria va triumfa

Președintele sirian Bashar al-Assad a promis că poporul sirian va fi învingător în cazul unei posibile confruntări cu puterile occidentale.

Conform cotidianului libanez Al-Akhbar, președintele sirian a avut o întâlnire cu înalți oficiali și comandanți militari, în scopul pregătirii pentru un posibil atac american, declarând la final: „Vom câștiga această bătălie istorică”.

Președintele Assad le-a declarat comandanților prezenți la întâlnire, conform Al-Akhbar: „încă de la începutul crizei din Siria, știți că așteptam momentul în care adevărații noștri dușmani vor interveni”.

Liderul de la Damasc a mai ținut să sublinieze faptul că armata siriană și întregul popor au un spirit luptător care le va permite să apere țara.

În acelaşi timp,marina americană și-a sporit prezența din Golful Persic, dublând numărul de portavioane, prin deplasarea navei USS Harry S. Truman în Marea Arabiei.

Autoritățile americane au decis ca USS Nimitz, care ar fi trebuit să fie înlocuit de USS Harry S. Truman, să rămână în Oceanul Indian.

Oficiali americani au declarat, sub condiția anonimității, că această decizie nu sugerează că portavionul ar urma să joace un rol în posibila atacare a Siriei.

În noaptea de miercuri, Pentagonul a anunțat că portavionul USS Truman se va deplasa în Golful Persic, alăturându-se celor patru distrugătoare aflate deja în Mediterană.

La rândul său, Rusia va trimite „în zilele următoare” o navă de luptă antisubmarin şi o navă pentru lansare de rachete în Mediterana, în momentul în care occidentalii se pregătesc pentru posibile lovituri militare împotriva Siriei, a anunţat joi o sursă militară rusă, relatează AFP.

Pe de altă parte, românii aflaţi în Siria sunt sfătuiţi de Ministerul Afacerilor Externe, printr-o atenţionare postată pe site-ul instituţiei, să părăsească această ţară „cât mai curând posibil prin mijloacele de transport încă operaţionale”.

„Având în vedere că situaţia de pe întreg teritoriul Siriei a cunoscut o deteriorare majoră în ultima perioadă, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se mai află în această ţară să o părăsească cât mai curând posibil prin mijloacele de transport încă operaţionale”, atenţionează MAE.

Diplomaţia română explică faptul că forţele înarmate ale opoziţiei sunt concentrate în zone aglomerate şi dens populate.

„În acţiunea de reprimare, forţele guvernamentale utilizează inclusiv armament greu şi aviaţie militară. Pe fondul deteriorării accelerate a situaţiei, pe linie de securitate, există temeri legate de posibilitatea declanşării unor violenţe extreme, de amploare mai mare decât cele care au avut loc la Homs, Hama şi Alep”, avertizează MAE.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.