Fobiile marilor personalităţi ale lumii

Fobia care este definită de specialiști ca fiind o stare de teamă inexplicabilă față de ceva, a fost  cunoscută și de personalități istorice sau din lumea filmului. Potrivit realitatea.net iată fobiile câtorva  nume sonore:

1. Iosif Stalin, dictatorul sovietic era obsedat de ideea că cineva vrea să-l otrăvească. Avea o angajată cu sarcina de a consuma, cu trei ore înaintea mesei, toate felurile din meniul său și, separat, un angajat care să deguste băutura.
Deasemeni, Stalin nu avea încredere în avion: n-a calatorit decât cu trenul, iar pe distanțe scurte cu mașina.

2. Napoleon Bonaparte nu suporta apropierea pisicilor. În afara dezgustului, această apropiere îl făcea și alergic. Aceeași pisico-fobie au avut-o Hitler, Mussolini, țarul Nicolae al II-lea, Alexandru cel Mare și Iulius Caesar.

3. Alfred Hitchcock, celebrul regizor și creator de film de la Hollywood, suferea de ovofobie, respectiv repulsie față de gustul și mirosul de ouă. Nu mânca nici ouă, nici cozonac, nici alte preparate pe această bază.

4. Poate este o surpriza pentru mulți să afle că lui Walt Disney, cunoscutul realizator de filme animate, creatorul nu mai puțin celebrului Mickey Mouse, îi era frica de… șoareci. Dar, atenție, frică, nu dezgust!

5. Marilyn Monroe suferea de agorafobie. Superba actriță evita pe cât se putea masele de oameni și nu circula decât însoțită.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.