Assange condamnă verdictul de vinovăție pronunțat în cazul lui Manning

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a catalogat condamnarea fără precedent a lui Bradley Manning, cel care a dezvăluit lumii întregi întinderea și ramificațiile Programului PRISM, pentru acuzația de spionaj, pe care o consideră „un precedent periculos”, numindu-l pe Manning „cea mai importantă sursă jurnalistică din lume”.

Assange l-a acuzat marți pe președintele Obama de „extremism în ceea ce privește securitatea națională”, după ce un judecător militar american l-a condamnat pe Bradley Manning pentru cea mai mare scurgere de documente secrete din istoria Statelor Unite.

Numindu-l pe Manning „cea mai importantă sursă jurnalistică din lume”, Assange a declarat că soldatul american despre care procurorii au afirmat că ar fi furnizat WikiLeaks sute de mii de documente secrete americane, nu a beneficiat de un proces corect și a cerut schimbarea verdictului.

„Guvernul l-a ținut pe Bradley Manning într-o cușcă, l-au dezbrăcat și l-au izolat pentru a îl înfrânge, un act condamnat odinioară de Raportorul Special pentru Tortură al Organizației Națiunilor Unite. Acesta nu a fost niciodată un proces corect”, a declarat Assange din ambasada Ecuadorului de la Londra, în sediul căreia stă de mai mult de un an.

Assange a precizat că avocații WikiLeaks și cei ai lui Manning nu vor avea liniște până când nu vor reuși răsturnarea verdictului de vinovăție.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.