Assange condamnă verdictul de vinovăție pronunțat în cazul lui Manning

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a catalogat condamnarea fără precedent a lui Bradley Manning, cel care a dezvăluit lumii întregi întinderea și ramificațiile Programului PRISM, pentru acuzația de spionaj, pe care o consideră „un precedent periculos”, numindu-l pe Manning „cea mai importantă sursă jurnalistică din lume”.

Assange l-a acuzat marți pe președintele Obama de „extremism în ceea ce privește securitatea națională”, după ce un judecător militar american l-a condamnat pe Bradley Manning pentru cea mai mare scurgere de documente secrete din istoria Statelor Unite.

Numindu-l pe Manning „cea mai importantă sursă jurnalistică din lume”, Assange a declarat că soldatul american despre care procurorii au afirmat că ar fi furnizat WikiLeaks sute de mii de documente secrete americane, nu a beneficiat de un proces corect și a cerut schimbarea verdictului.

„Guvernul l-a ținut pe Bradley Manning într-o cușcă, l-au dezbrăcat și l-au izolat pentru a îl înfrânge, un act condamnat odinioară de Raportorul Special pentru Tortură al Organizației Națiunilor Unite. Acesta nu a fost niciodată un proces corect”, a declarat Assange din ambasada Ecuadorului de la Londra, în sediul căreia stă de mai mult de un an.

Assange a precizat că avocații WikiLeaks și cei ai lui Manning nu vor avea liniște până când nu vor reuși răsturnarea verdictului de vinovăție.

Comments

comments

Related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Switch to desktop version