”Așteptăm cu interes…”

         Spunem așa, ca să parafrazăm zicerea urbană din vremea deja de demult a lui Ceaușescu – ”așteptăm cu interes/cel de-al paișpelea congres”.

         Așteptăm cu interes ca în cel mai scurt timp doamna Kövesi Codruța Laura și acest domn Lazăr să dispară din funcțiile pe care le dezonorează cu un entuziasm demn de o cauză mai bună (doar dacă acest entuziasm anti-profesional, anti-constituțional, anti-democratic nu o fi o părticipă din experimentul la care suntem supuși într-un mod cât se poate de vizibil începând cu vremea de tristă amintire a Băsescului).

         Așteptăm cu interes ca ierarhia Parchet General – DNA să fie repusă în ordinea ei elementară. Așteptăm cu interes ca Parchetul General să controleze DNA, și nu invers.

         Așteptăm cu interes ca ierarhia normală (și constituțională și legală) Ministru al Justiției – Parchet General să fie repusă în ordinea ei firească.

         Așteptăm cu interes să ieșim din ”republica procurorilor” (adică o republică paranoică) și să pășim în ”republica justiției” (adică o republică rațională, deci ordonată).

         Și interesul acestei așteptări sporește, cu cât actualul Ministru al Justiției are o notorietate profesională într-atât dincolo de orice discuție, încât trecutele, prezentele și viitoarele panici demagocice mediatizate ale distinsei Kövesi Codruța Laura sau ale vreunei Macovei Monica sau ale vreunui Predoiu Cătălin sau ale vreunui userist sau ale vreunui Johannis Klaus Werner să nu mai fie fumate decât de vreun biet ambasador care nu reușește să se trezească din anestezie.

         Așteptăm cu interes trezirea din starea somnambulică mioritică a distinsului domn Dragnea Liviu. Îi mai acordăm doar răgazul rejudecării dosarului în care a fost condamnat samavolnic (dar așteptăm, totodată, ca Băsescul să fie judecat pentru încălcarea legii, întrucât a îndemnat electoratul din poziția pe care a folosit-o în chip samavolnic, să boicoteze referendumul, în tandem cu pepeistul Orban Viktor).

         Așteptăm cu interes reforma justiției.

         Așteptăm cu interes ca România să iasă din ”era ticăloșilor” (adică a denunțătorilor a căror memorie este setată pentru de la 7 ani în sus, și a căror memorie este ”stimulată” în legătură cu orice și cu oricine nu au avut nici o legătură) și să intre în era probării cu adevărat a unei vinovății.

         Această probare cu adevărat a vinovăției ar echivala cu o instaurare victorioasă a adevărului. Și atunci, în sfârșit, societatea aceasta ar putea avea certitudini epistemice și morale.

         Așteptăm cu interes ca evaluarea prejudiciilor să fie indubitabilă, și nu inventată de DNA, și așteptăm cu interes ca banii să fie recuperați. Nu ne interesează spectacolele cătușelor și ale încarcerărilor. Noi, societatea, vrem banii.

         Așteptăm cu interes un audit la sânge care să stabilească balanța dintre evaluarea fantasmagorică a prejudiciilor de către DNA și recuperarea acestor prejudicii. Audit în urma căruia, nu așteptăm ca distina doamnă Kövesi Codruța Laura să fie încarcerată.

         Așteptăm, în schimb ca cineva, fie Dodon, fie Sörös, fie Merkel sau poate chiar Trump, să o recicleze.

         (Observăm că deja experimentul DNA este aplicat și în alte părți cu mult mai ortomane decât noi. Am observat că a fost aplicat pe post de exercițiu de încălzire în scandalul Dominique Strauss-Kahn. Observăm că acum, în Franța, Fillon, care avea șanse reale să câștige președinția, este practic scos din cursă, precum niște Dragnea, Olguța Vasilescu sau Orban Ludovic. Observăm cum, în legătură cu Marine Le Pen, atacul legal tip DNA este mult mai abstract, deci mai slab. Am observat de curând, cum s-a invitat FBI pe ultimii metri ai campaniei prezidențiale din SUA și a înclinat balanța. Probabil că nu degeaba se spune că marii profesionști de la DNA au fost școliți de FBI.).

         Așadar, rețeta Kövesi Codruța Laura poate să fie aplicată în continuare în alte locuri. La noi a fost aplicată cu supra de măsură. Așadar, să o mai suporte și alții.

         Așteptăm cu interes ca toți aceia care au fabricat, au desfășurat și au finalizat procesele Năstase, Voiculescu, Rarinca să plătească. Au apărut și apar unele semnale de început, dar acestea nu sunt suficiente. Cu alte cuvinte, așteptăm cu interes ca dreptatea să se înfăptuiască până la capăt.

Și atunci, așteptăm cu interes și rezolvarea chestiunilor legate de faimoasa erată lansată de CCR. Așadar, așteptăm cu interes repunerea în drepturi a rezultatelor adevărate ale referendumului din vara anului 2012.

Pe scurt, așteptăm restabilirea adevărului istoric.

         Altfel spus, așteptăm ca un domn Zegrean să fie trecut la pensia minimă, pentru simplul motiv că, din poziția în care s-a aflat, și-a permis să calce în picioare un popor întreg.

         În fine.

         Așteptăm cu interes ca întocmai cântecului cu 10 negri mititei care din vers în vers se împuținează unul câte unul, cele faimoase 6 case din meditații să se împuțineze una câte una, până la numărul lor normal, moral și legal.

         Altfel spus, așteptăm cu interes ca acest Johannis Klaus Werner să dispară. (Ar putea să o facă elegant, lansând la referendumul pe care îl tot amână, întrebarea: ”Doriți ca președintele Johannis Klaus Werner să-și înainteze demisia de onoare?”. Evident, nu va lansa niciodată această întrebare de minim bun simț).

         Deoarece suntem perfect edificați de când acest personaj ne zgârie auzul din poziția solistică în care a fost pus, cu referire la personalitatea lui culturală, managerială, politică, patriotică și morală.

         Așteptăm cu interes ca această personalitate fabricată să fie reciclată cu toate tabieturile ei amestecate, ceea ce echivalează cu kitsch-ul (tenis cu antrenor de tenis cu tot, rățuște – deocamdată, vai, fără lac în Parcul Palatului Cotroceni, Miami, schi, trandafiri, geacă roșie și pe dedesubt vestă antiglonț), și cu toate socializările lui pepeiste-sörösiste-merkeliste – dintre care unele aducătoare de bacșișuri. Așteptăm ca această personalitate fabricată să fie reciclată de exemplu, în Austria.

         D-sa domnul Johannis Klaus Werner ar fi un președinte ideal al Austriei.

        CF Popescu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.