Atenție, contribuabili: Statul vă oferă o reducere la plata impozitelor

Persoanele fizice care obţin venituri extra-salariale şi nu au achitat impozitele pentru sănătate pentru perioada 2014-2017 ar putea primi o reducere de 10% la plata acestora, dacă achită dările până la 31 martie anul viitor.

 

Pentru a strânge cât mai repede bani la bugetul de stat, autorităţile au decis să acorde bonificaţii substanţiale românilor, pentru a-i stimula să-şi plătească impozitele.

 

Astfel, persoanele fizice care obţin venituri extrasalariale şi nu au achitat impozitele pentru sănătate pentru perioada 2014-2017, vor obţine o reducere de 10% dacă achită datoria la stat până la data de 31 decembrie 2019.

 

„Vedem deja că în acest proiect de ordonanţă de urgenţă regăsim exact a treia categorie menţionată în zona de restructurare sau amnistie fiscală persoanele fizice care beneficiază de o astfel de bonificaţie.

 

Ca să poată fi cineva executat sau sancţionat trebuie să existe decizii de impunere, ANAF nu a emis decizii de impunere din perspectiva sumelor trecute 2014 – 2017 şi practic termenul acesta din legislaţia primară din ordonanţă vine să stabilească în avans un termen de plata 15 decembrie 2018”, spune Daniel Anghel, consultant fiscal PwC, referitor la bonificaţiile acordate de stat.

 

Totodată, analiştii fiscali spun că scutirea de impozit pe venit pentru angajaţii din IT şi cercetare-dezvoltare ar putea să nu mai fie aplicată de anul viitor. Asta în lipsa unui act normativ care să prelungească această scutire. Ceea ce înseamnă că unele lefuri s-ar putea diminua.

Sursa: manager.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.