CINEMA: Alan Alda va primi premiul pentru întreaga activitate din partea Sindicatului actorilor americani

Actorul Alan Alda, protagonistul serialului „M*A*S*H”, cu o carieră bogată în teatru şi film, va fi recompensat cu premiul pentru întreaga activitate decernat de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild/SAG), a anunţat joi sindicatul actorilor, potrivit Reuters.

Alan Alda (82 de ani), care a anunţat în luna iulie că a fost diagnosticat cu boala Parkinson, va primi distincţia în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor SAG, desfăşurată la Los Angeles în 27 ianuarie.

Actorul este cunoscut în special pentru personajul Hawkeye Pierce din celebrul serial de comedie al anilor 70 despre viaţa într-o infirmerie în timpul războiului din Coreea. Alda a scris şi a regizat multe dintre episoadele seriei, al cărui ultim episod, difuzat în 1983, a fost urmărit de circa 105,9 milioane de americani.

Alda a mai jucat în serialul de televiziune pe teme politice „TheWest Wing”, precum şi în pelicule precum „California Suite”,”Bridge of Spies” şi „Manhattan Murder Mystery”.

A fost, timp de mulţi ani, prezentatorul emisiunii de televiziune „Scientific American Frontiers”, difuzate până în 2005.

„Este un artist al cărui portofoliu reprezintă un testament pentru meşteşugul şi farmecul meseriei noastre. Talentul lui de a ne face să râdem, să gândim şi să simţim este extraordinar”, a spus preşedinta SAG, Gabrielle Carteris, într-un comunicat.

În iulie, Alda a anunţat că în urmă cu trei ani a fost diagnosticat cu boala degenerativă Parkinson, dar că acest lucru nu l-a împiedicat să îşi continue activitatea actoricească.

Alda va călca pe urmele altor personalităţi recompensate recent de SAG cu premiul pentru întreaga activitate precum Lily Tomlin, Debbie Reynolds, Carol Burnett, Betty White sau Dick Van Dyke.

Sursa: AGERPRES

Foto: Daily Express

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.