Atenţie! Dieta nu face corpul frumos

Nu-i așa că vrei să slăbești? Cred că la această întrebare am primi foarte puține răspunsuri negative.

Noi, studenții, suntem la vârsta la care deja putem să nu ne mai considerăm nici copii, nici adolescenți. De acum începe să se depună tot coșul de dulciuri pe care mama îl avea mereu în bucătărie și la care apelam des… dacă nu, chiar foarte des.

Ne e foame, mâncăm. Stăm la televizor, mâncăm. Ne plictisim, mâncăm. Și asta se întâmplă mai ales vara, când avem prostul obicei de a lenevi mai mult decât în toate celelalte anotimpuri. Copii fiind, poate nu eram atât de interesați de aspectul nostru fizic, dar nici nu ni se reproșa că ne-am îngrășat. Ba din contră! Un copil plinuț era văzut ca un copil bine făcut, sănătos, cu șanse mari de a crește frumos. Acum însă, orice mâncăm se depune. De aceea, o dietă nu te ajută să ajungi la silueta mult visată. Un corp frumos este un corp fără țesut adipos vizibil, conturat de mușchi. Și cum ne întărim musculatura? Cu ajutorul sportului!

Este greșit să considerăm că o dietă ne va ajuta întru totul. O dietă nu ne va duce acolo unde vrem din cauza faptului că dieta are rolurile de a curăța organismul de tot ceea ce înseamnă exces și de a-i oferi acestuia necesarul energetic. Da, se va micșora, probabil, masa de grăsime, însă nu ne va întări musculatura. Vom observa o ușoară scădere a greutății pe cântar și poate asta ne va bucura, dar organismul nostru va obosi și vom începe să ne simțim din ce în ce mai slăbiți. Asta din cauza faptului că eram obișnuiți cu anumite mese și alimente. Odată ce nu le mai avem, corpul nostru va reacționa diferit.

Soluția este să alternăm sportul cu dieta pentru a ajunge la rezultate optime. În timp ce vom avea trei mese regulate cu două gustări pe zi, organismul nostru va digera mai ușor și se va menține. Echilibrând, mișcarea ne va ajuta să ne antrenăm musculatura și să ne creăm un trup armonios.

Însă nu omiteți câteva dintre greșelile pe care le facem atunci când ne apucăm de sport. Nu trebuie să ne planificăm sau să ne setăm o dată până la care vrem să slăbim. Optim este să slăbim jumătate de kilogram pe săptămână, deci lent. Nu uitați că masa musculară cântărește mai mult decât cea adipoasă! De asemenea, un antrenament intens este interzis pentru începători! Odihna este și ea foarte importantă! Trebuie să dormim cel puțin opt ore pe noapte pentru ca organismul nostru să se refacă pentru următoarele antrenamente. Și nu în ultimul rând, hidratarea! Beți multă apă!

O viață sănătoasă este reprezentată de nutriție, sport și odihnă! Dacă reușim să susținem acest cerc, ne va fi mai ușor să luptăm cu greutățile de zi cu zi, cu problemele existente în viețile noastre!

Ruxandra BOBLEAGĂ, iqool.ro

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.